2021-05-05
好耐冇打边炉,见今日凉凉地,拣咗呢间缘聚鲜锅。餐厅入面都放咗好多动漫公仔,非常特别。入座前要拣定食边个套餐同汤底,我哋拣咗鸳鸯锅,麻辣鸭血同寿喜烧,钟意食辣嘅一定钟意麻辣鸭血,满满嘅辣椒🌶️,汤底有几旧鸭血冇得添加但可以叫猪血,寿喜烧够甜,落啲会吸汤嘅食物都会带上少少甜味😋落单会有个QR code自己落就可以,食物都好快送到。推荐叫火锅麻糬,黑芝麻馅,有啲似汤丸😋入座后当然要行出去睇下自助区啦,非常之大,好似去咗食自助餐咁,选择丰富,首先系沙律,望落都新鲜。沙律区隔离就系寿司同剌身,寿司🍣款式都多,味道可以,饭唔会太硬。新鲜剌身就有赤虾、荣螺片、呑拿鱼赤身、剑鱼、希灵鱼、三文鱼同带子,想要咩同师傅讲就会执俾你。刺身一啲都唔马虎,全部都好新鲜,三文鱼够肥美,带子亦够鲜甜😋生蚝🦪即叫即开,有两款,但要另外收费。之后就有啲火锅配菜,钟意食菜嘅朋友有口福啦,款式非常多,各式各样都有,净系菜都放满一张枱。菜嘅后面有啲冻食,例如中华沙律、手拍青瓜等。行面小小有啲餐前小食,有薯条、麦乐鸡、盐酥鸡等炸物。对面有炸鱼皮,响铃同菇类,鱼皮,响铃重好脆,而且呢啲相当挂汤,必点😋另外,可以点嘅配料亦都好多,肠仔
生蚝🦪即叫即开,有两款,但要另外收费。 之后就有啲 火锅配菜,钟意食菜嘅朋友有口福啦,款式非常多,各式各样都有,净系菜都放满一张枱。
菜嘅后面有啲冻食,例如中华沙律、手拍青瓜等。行面小小有啲餐前小食,有薯条、麦乐鸡、盐酥鸡等炸物。对面有炸鱼皮,响铃同菇类,鱼皮,响铃重好脆,而且呢啲相当挂汤,必点😋另外,可以点嘅配料亦都好多,肠仔有我中意既台湾肠,外脆内甜,好juicy😋
肉当然亦系打边炉既重点,我哋呢个餐有四款肉,当中我最钟意牛舌,牛舌只要渌好短时间就熟,牛味好重,又唔会太肥,偏爽口,推荐🙆🏻♀️另外特上牛肉亦不错,雪花分布平均,所以唔会太油腻,而且好挂汤,配甜豉油或麻辣汤底都好夹!
甜品区有4款奶冻,3款啫喱同蛋糕仔,仲有十款唔同口味嘅雪糕🍦啫喱系童年既味道,依然入口即化😛
最后系饮品区,款式好丰富,非酒精饮品占4个大雪柜咁多,总有一样啱。有一个雪柜系唔同牌子嘅啤酒🍻,隔离自助区仲有清酒、梅酒同菊花蜜😋梅酒好有惊喜,梅味好浓,酸酸地几开胃😳
总括餐厅cp值高,环境宽躺,款式丰富👍🏼