2019-02-24 8593 浏览
近排工作太忙,周末突然好想食餐好嘅犒劳下自己。回头率:🌕🌕🌕🌕🌑环境:🌕🌕🌕🌕🌗服务:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑价钱:HKD812/Pal (ᴡᴇᴇᴋᴅᴀʏ ᴅɪɴɴᴇʀ $698+10%/ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ᴅɪɴɴᴇʀ $738+10%)◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇座位阔落环境好,冷盘甜品选择相对少,热盘选择多,冇生蚝冇蟹,有鹅肝有生熟龙虾。回本位唔多但整体水平好高,值得。———————————————————————‼️必试encore之选‼️天妇罗,鹅肝多士,拿破仑,自家制雪糕天妇罗👉🏻炸粉薄,关东派,有麻油清香鹅肝多士👉🏻即叫即整,鹅肝肥美,唯一可惜唔够香拿破仑👉🏻酥皮好出色,味道略甜自家制雪糕👉🏻热情果非常refreshing(i.e.酸得好爽🤣),开心果味椰子味都好天然又浓郁,口感顺滑冇沙冰‼️好好味,有胃可以encore‼️ 海南鸡饭,带子,士多啤梨橙酒慕斯海南鸡饭👉🏻君悦名物,鸡肉嫩滑,饭亦煮得软熟,好香香茅味,但鸡油味不足带子👉🏻劲大粒,一开二,新鲜士多啤梨橙酒慕斯👉🏻个样好得意,酒味浓淡由人,食落完全唔会话好实或者好胶‼️出品相当唔错,点都值得试下
近排工作太忙,周末突然好想食餐好嘅犒劳下自己。

回头率:🌕🌕🌕🌕🌑
环境:🌕🌕🌕🌕🌗
服务:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑

◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇

———————————————————————

天妇罗

天妇罗👉🏻炸粉薄,关东派,有麻油清香

鹅肝多士

鹅肝多士👉🏻即叫即整,鹅肝肥美,唯一可惜唔够香

拿破仑

拿破仑👉🏻酥皮好出色,味道略甜

带子👉🏻劲大粒,一开二,新鲜

‼️出品相当唔错,点都值得试下‼️牛肉他他,海鲜冷盘,刺身,烧生蚝,烧菠萝及大部分热盘
烧生蚝,炒龙虾

牛肉他他👉🏻火箭菜的加入令搭配清新易入口,唔介意生牛肉的可以试下,同吞拿鱼有啲似

海鲜冷盘👉🏻选择唔多,得虾、蟹脚、龙虾钳等几款,食起身几新鲜,龙虾好多膏

刺身👉🏻三文鱼、油甘鱼、墨鱼等,新鲜

烧生蚝 👉🏻季节限定,品质唔稳定,有时可能烧得过火,运气好食到鲜嫩嘅又真系正

烧菠萝👉🏻非常清甜,不过我唔太中意菠萝个心有啲硬

其他热盘👉🏻热气腾腾,好有镬气,同平时出去单点嘅品质不相伯仲

‼️一般,小鸟胃可以略过唔试‼️蒸笼区,面食区,牛肋肉,叉烧酥等

总括👉🏻普通,不试也罢

‼️伏中伏,请务必略过‼️柠檬xx慕斯

我地好辛苦先强逼自己吞左落去。有种古怪嘅鸡油味/腥味,唔知系咪鱼胶粉落多左。

💁🏻‍♀️所有热盘都系围住个小厨房,所以替换好快,keep住系啱啱炒起嘅状态,相当于全场食物即叫即整

💁🏻‍♀️哩度就好似以前读书嘅普通好学生,科科中上成绩冇咩短板,但又未到天才级别有某个领悟尤其突出令人难忘

💁🏻‍♀️所以佢会系我一定推荐俾人嘅自助餐稳阵高质之选,但又未到我心目中最念念不忘想得闲再去嘅程度

天妇罗
鹅肝多士