2010-07-28
今日放假约左d旧同事食buffet, 尖东选择都唔少, 但食味greenery就唔错.由冻海鲜开始, 食左青口(唔太有味), 蟹脚(淡口d), 花蟹(最有蟹味)及虾(鲜味十足)沙律 - 有即捞及现成的, 我选择了即捞沙律, 个凯撒沙律好新鲜, d配料仲可以自己加鱼生寿司 - 即切好新鲜仲厚厚地铁板牛肉 - 好香的一口牛肉, 肉汁丰富海南鸡饭 - 鸡不够味, 不够热, 仲有雪味, d油饭唔够香, 但鸡好滑清汤腩 - d牛腩太鞋, 但萝卜好好食热盆 - 炒饭香又干爽 / 咖喱好洽味仲有菠萝肉好清 / 鱼柳ok炉端烧 - 牛利好味, 其余一般, 鸡肉串烧好似食左成匙义烧酱咁, 太甜甜品 - 自己捞左个西米露凉粉杏仁豆腐生果捞 - 正 / 绿茶桑梅冰皮卷 - 绿茶忌廉有苦味, 桑梅太硬, 个皮不够烟un / 青柠布甸杯 - d青柠味太似香精味, 好怪 / 日式芝士饼 - ok / 朱古力红桑梅 - 不够朱古力香及梅太酸 / pancake - 好香好滑 (正) / 雪糕 - 名牌的唔会有失
鱼生寿司 - 即切好新鲜仲厚厚地
铁板牛肉 - 好香的一口牛肉, 肉汁丰富
清汤腩 - d牛腩太鞋, 但萝卜好好食