2024-10-19
呢间喺西贡嘅酒店新开咗几年一直对佢嘅自助晚餐都好有兴趣咁啱见到佢哋呢排竟然做紧秋天限定嘅🦀蟹+💛榴梿主题自助餐♡沙律吧呢度嘅沙律吧同平时嘅自助餐都好唔同全部都加入咗蟹肉嘅元素🤍•泰式芒果蟹肉米纸卷熟蟹肉、芒果胡萝卜、青瓜,搭配芫茜嘅米纸卷口感真系超丰富,仲要好清新🥭•鲜美松叶蟹肉果冻松叶蟹肉制作+果冻质地食落去滑捋捋口感几好♡海鲜吧ʙᴜꜰꜰᴇᴛ 都有即开生蚝、法国面包蟹、加拿大松叶蟹脚和海螺而且仲要ʀᴇꜰɪʟʟ速度好快唔会冇晒海鲜绝对唔会出现争食嘅情况大家都好礼让🙂↕️十月至十一月仲会有大闸蟹🦀星期五至日都会免费大闸蟹🤍星期一至四就会送焗酿蟹盖一份因为我哋平日嚟食所以今次我哋就加钱$88食多咗两只大闸蟹 劲多蟹膏超正仲要配埋姜茶好细心!♡刺身及寿司刺身分别有五款希灵鱼、油甘鱼、三文鱼、八爪鱼🇯🇵真系超有惊喜油甘鱼都劲好食仲要系鱼腩位油脂咁丰富同平时一般自助餐食嘅刺身完全唔同质素♡熟食区•蟹粉流沙天使面蟹肉同蟹粉搭配天使面仲有咸蛋黄的浓郁味道口感又滑又香🤍•泰式蟹膏油炒蟹肉饭蟹膏+蟹肉真系够晒邪恶本身净系想食少少,忍唔住都爬晒成碟😂•阿拉斯加蟹脚茶碗蒸阿拉斯加蟹脚做主角加埋茶碗蒸滑蛋食落
呢间喺西贡嘅酒店新开咗几年一直对佢嘅自助晚餐都好有兴趣
星期五至日都会免费大闸蟹🤍
星期一至四就会送焗酿蟹盖一份
因为我哋平日嚟食所以今次我哋就加钱$88
食多咗两只大闸蟹 劲多蟹膏超正
仲要配埋姜茶好细心!
♡刺身及寿司
仲要系鱼腩位油脂咁丰富同平时一般自助餐食嘅刺身完全唔同质素
♡熟食区
•蟹粉流沙天使面
蟹肉同蟹粉搭配天使面
仲有咸蛋黄的浓郁味道口感又滑又香🤍
•泰式蟹膏油炒蟹肉饭
蟹膏+蟹肉真系够晒邪恶本身净系想食少少,忍唔住都爬晒成碟😂
•阿拉斯加蟹脚茶碗蒸
阿拉斯加蟹脚做主角加埋茶碗蒸滑蛋食落去淡淡都有蟹肉嘅味道👅