《Theo Randall at Intercontinental》 为全球二百大食肆,一入门口啲Top Restaurant 奖状 同嘉许,多到冇得你睇吾到;难得香港分店周末推 Semi Buffet Brunch - 终于决定同家人一隔十年再去朝圣朝圣。Brunch 包括 厨师 Signature table + Pasta + Main Course + Desert + Coffee & Tea.Chef Theo’s 既自助选择真系包罗万有,我出出入入四五次,纯粹想试齐 Chef Theo 各类美食;佢哋既芝士焗蚝真系不得了,带芝士香,连埋掌心大既蚝系「滑」入口腔,冇得弹;另外,龙虾汤份量较少,但一定要试;另有多款冻海鲜包括开边龙虾(已细心起肉),蟹脚,青口 等。大吃大喝后先发现未入正餐,我点了《鸭肉饺子意粉》和《煎羊扒》;既有自助餐既放任,但这份Brunch 亦提醒番大家,厨师对自己出品既坚持;呢个价位喺其他酒店,略加埋烧牛肉一定已经系 full buffet ; Chef Theo 反而邀请俾大家试埋佢哋既Signature 意粉, 同埋真系要做要煮既 Main Cou

龙虾汤
芝士菠菜焗蚝

Chef Theo 反而邀请俾大家试埋佢哋既Signature 意粉, 同埋真系要做要煮既 Main Course ; 呢份坚持已经要赞,可况《羊扒》上菜时啱啱 well done 入口粉嫩,配红酒 sauce 真系美味无穷 ,体验到五星级既美食。

鸭肉饺子意粉

庆祝纪念