难得同女朋友放一日假🥰🥰,梗系要出动揾食啦,今日我个胃话比我知,我嘅本命就系日本菜,所以就黎到位于荃湾千色汇一期嘅古今二喇!其实一早已经听过呢间餐厅,亦喺openrice见到佢有好多好评,事不宜迟,等我黎一试究竟!🤤🤤之前听过呢间餐厅夜晚黎食一定大排长龙,可能系因为晏昼嘅关系,竟然可以直入😨先黎睇佢个menu,啲种类多到吖!对我呢啲有选择困难症嘅人黎讲实在系一大考验😂😂最终喺店员推介之下,我点咗佢地嘅新菜式厚烧玉子鳗鱼丼🍱好适合夏天热辣辣嘅天气食嘅日式麻酱豆腐沙律🥗仲有一个极度适合打卡嘅「火山」🌋首先上枱嘅系日式麻酱豆腐沙律,卖相唔错,豆腐超级滑,好有浓郁嘅豆味,啲菜同车厘茄都好新鲜,芝麻酱嘅份量好足够,每一条菜都沾染到芝麻酱嘅香味,好食!之后上嘅系厚烧玉子鳗鱼丼,鳗鱼烧到好香,酱汁好浓味,玉子就做到好厚身,亦都好香浓嘅蛋味,非常好味!去到最后嘅最后,万众期待嘅火山终于上枱喇!!!见到𠮶刻系呆咗🤯🤯我以为火山系得个名,原来个店员真系会点火😂😂😂喺卖相方面已经非常出众,其实火山系寿司卷嚟嘅,有沙律酱同蟹籽仲有蟹柳铺面,而佢里面亦都系啖啖蟹柳,其实材料好简单,但系就超级好食,虽然今餐只系叫

日式麻酱豆腐沙律

厚烧玉子鳗鱼丼

火山

喺卖相方面已经非常出众,其实火山系寿司卷嚟嘅,有沙律酱同蟹籽仲有蟹柳铺面,而佢里面亦都系啖啖蟹柳,其实材料好简单,但系就超级好食,虽然今餐只系叫咗三样嘢,但系食到好饱,亦都非常满足🥰🥰🥰价钱可以话系中规中矩,但餐厅环境唔错,上食物嘅速度亦都好快,不过我谂如果下次系一大班friend嚟呢度食嗌多几样嘢会更加好🥰🥰🥰
日式麻酱豆腐沙律
厚烧玉子鳗鱼丼