1K
2021-02-12 755 浏览
今日行商场在这里又见到这间唔错嘅意式风味餐厅,午餐价钱相宜,选择多之余还可以座得十分舒适,当然行完一轮街这里就系首选啦!望见餐牌有我最爱嘅意大利香肠肉酱长通粉,就系咁选了这个主食,加埋个个清新嘅凯撒沙律,同埋加钱升级埋个甜品曲奇忌廉芝士饼,加埋杯饮品就系个set 嘅选择!但系再望都系要加埋个小食棒棒鸡翼,感觉要这样先至系最抵食!最快就系个前菜凯撒沙律,上面放满了香浓芝士碎,同埋香脆嘅面包粒,加埋香脆嘅沙律菜,先清一清个肠胃!接住就系个小食棒棒鸡翼,可解系棒棒呢?原来厨师将鸡翼去了一支细骨后,再将肉反上,好似个锤仔咁,夹住条骨一啖入口全部都系啖啖肉,烧得香嫩滑熟,三件真系有啲少!😁接住就系个意大利香肠肉酱长通粉,大大碟,上面放满了肉酱之余,加埋烟韧弹牙嘅长通粉,还有当中夹杂住了爽口浓味嘅意大利香肠粒,加埋个汁酸甜嘅味道十分醒胃!完成了就差不多要上埋个甜品曲奇忌廉芝士饼,一件香浓芝士饼拼上一块朱古力曲奇饼,当然主角就系件芝士饼,入口唔会好溜嘅感觉,但芝士味道都几香浓软滑,而饼底就脆口,双重口感十分满足!最后追加埋杯意式泡沫咖啡,就系一个Hea 下嘅时间,回味今餐之余,又可以慢慢享受一下自在

最后追加埋杯意式泡沫咖啡,
就系一个Hea 下嘅时间,回味今餐之余,又可以慢慢享受一下自在嘅时光!
午餐