2024-03-05 20 浏览
今日嚟试下呢间泰国小店 ~  1人套餐几抵食 , 唔洗加一 , 仲送泰式特饮 !! 墙上边仲有 Special 餐牌 ~ 大家记住抬颈望望 🤗泰式炒金边粉 ($88)质地较湿润 , 酸度啱啱好 😲 好大碟 ~沙爹鸡串 (跟餐 + $38)鸡肉几弹牙 , 唔干柴 ! 好食 !香烤猪颈肉 ($78)份量都几多 , 2 个人share 都冇问题 ~ 外层焦脆 , 肉仍然 juicy 同油脂感满满 ❤️马拉盏炒通菜 ($68)热辣辣 , 好有镬气 !! 通菜好嫩 , 一啲渣都冇 , 惹味得黎 , 但又唔会好辣 😋😋😋 超好食 !! 自家制椰子雪糕 ($58)摆盘冇得弹 , 好有仪式感 , 有 2 球椰子雪糕 , 配咗芒果粒 , 淡奶 , 花生碎 🤩🤩 可以按个人喜好随便加落去雪糕度 ~ 椰子雪糕偏甜 , 食落去好有喺 JJ Market 食椰子雪糕嘅感觉 !! 好有回忆点 😆😆椰青 ($38)呢个价钱好抵饮 ~龙眼冰 (跟餐)好多龙眼肉 , 足料 !!整体黎讲 , 食店座位阔落坐得舒服 , 而且价钱一啲都唔贵 , 我哋 2 个人食咗咁多嘢 , 又甜品 , 又饮品 , 好饱好饱 , 都只系 $3X
泰式炒金边粉 ($88)
质地较湿润 , 酸度啱啱好 😲 好大碟 ~
沙爹鸡串 (跟餐 + $38)
鸡肉几弹牙 , 唔干柴 ! 好食 !
香烤猪颈肉 ($78)
马拉盏炒通菜 ($68)
自家制椰子雪糕 ($58)
椰青 ($38)
呢个价钱好抵饮 ~

龙眼冰 (跟餐)
好多龙眼肉 , 足料 !!

整体黎讲 , 食店座位阔落坐得舒服 , 而且价钱一啲都唔贵 , 我哋 2 个人食咗咁多嘢 , 又甜品 , 又饮品 , 好饱好饱 , 都只系 $3XX 😎😎性价比好高 !!
  • 马拉盏炒通菜
  • 自家制椰子雪糕