2023-07-28 400 浏览
同婆婆去食饭 所以就揾左间食点心嘅小店 本身真系谂住求其揾间点心店去食 点知又有惊喜啵🤩艇头三宝萝卜糕小妹就好钟意食萝卜糕嘅 所以哩样都系我必点嘅点心 哩度嘅萝卜糕好足料 食落去唔会食到好多粉咁👍🏻脆炸北海道牛奶外脆内软 热辣辣 好明显系新鲜炸出嚟嘅 仲要入面嘅牛奶好有奶味😍招牌奶黄包一咬落去 个流心奶黄包多汁到流晒出嚟我只手度 好满足嘅感觉🤤🤤黑松露北菇烧卖皇有少少嘅黑松露令到个烧卖唔会净系得一旧肉味咁寡🤣月半湾晶莹鲜虾饺粒虾饺好大粒 块皮又薄 入面起码有三粒虾🦐🦐🦐好姐潮州蒸粉果哩样系婆婆嘅至爱 所以每次饮茶都会点 个粉果皮都好薄 入面都好足料 我同婆婆都食到好满足😋😋舖头嘅姐姐都好好倾 佢哋话餐厅系自家制品牌所有点心现场即点即做 手作点心 难怪咁好食啦😋😋佢哋仲话师傅曾经喺日本东京富丽华做左好多年 专为高管达人和明星服务 返香港之后喺多间米芝莲酒店及大型连锁酒楼集团做主管架🫡

艇头三宝萝卜糕

脆炸北海道牛奶