餐厅: 丸作食茶 (村南道)
资讯:

2024-05-16 330 浏览
2024年5月6日 星期一今日放工好早就返到大围,突然间好想饮台式饮品,因为近日天气都开始渐热,一行出街就开始流汗,于是就去咗大围既丸作食茶店舖唔算太大,一眼睇晒,但不停有人帮衬,人流好多,所以我都嗱嗱临睇餐牌,费事考虑得太耐有排等餐厅各个地方都摆满咗餐牌,图文并茂,仲列出左最受欢迎嘅饮品排名同新出嘅饮品,由于实在系花多眼乱,所以我就要左杯新出嘅百香果茶俾老婆,而自己就要宇治抹茶白玉好彩早决定点完饮品,都只系等大约10分钟,如果唔系之后有成班学生黎,相信都要有排等,呢杯就系帮老婆点嘅百香果红茶,返到屋企偷饮咗少少,每一啖都食到百香果,味道酸酸甜甜几开胃,而且够晒冰冻至于我就要咗宇治抹茶白玉,等待饮品期间见到店舖职员喺里面整紧白玉,冇谂过白玉系自家制嘅,所以都好期待味道如何,饮品嚟到嘅时候都吓咗一跳,白玉差唔多占咗成杯嘅三分之一,咬落去好烟韧,同宇治抹茶好夹,至于抹茶就味道好浓郁,但唔会太苦,饮完喉咙唔会觉得干涸,整体感觉唔错
2024年5月6日 星期一

2024-05-06
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$35 (其他)