2022-10-23
呢间已经系九月初时去的了😳个时同朋友去个阵应该仲系试业中~咁岩见到有人推介,睇啲相觉得环境几好,坐得舒适,应该可以同朋友好好咁倾下计🥳所以系冇book位既情况下就冲左上去了,好彩咁岩有位~(建议都系预先book位🥰)-一坐低冇几耐,店员好好会主动介绍下佢地既Menu💁🏻♀️呢度必食既一定系自家制既手工意粉🍝-🎈炙烧芝士牛肉酱薯角 $68店员私心推介的💫又真系几好食😋平时通常系以黑松露或者明太子酱配上薯条或薯角,但呢度就比较特别用上芝士牛肉酱,面头仲有炙烧过啲芝士,感觉就好似食紧肉酱意粉既薯角版~好邪恶好match🙆🏻♀️-🎈自制龙虾汁蟹肉手工宽条面 $168现在回想起都仲系觉得好好食😍印象中系好浓郁既龙虾汁,因为自己本身好钟意食海鲜,而呢款确实系几有惊喜😳睇返原来餐厅系用新鲜既龙虾头熬制成传统既法式龙虾汤而成~所以特别鲜甜,而宽条面好挂汁,食落好有咬口,口感好好👍🏻-🎈抹茶奶盖士多啤梨牛奶 $52只色好靓好岩打卡❤️饮落唔会好甜~有淡淡的抹茶味!最钟意系佢里面有啲士多啤梨🍓肉,边饮边可以咬下啲果肉😝-🎈双层巴斯克蛋糕🍰(原味及朱古力) $58本身系超想试招牌抹茶巴斯克麻糬蛋糕,睇中佢层厚
🎈炙烧芝士牛肉酱薯角 $68
🎈自制龙虾汁蟹肉手工宽条面 $168
🎈抹茶奶盖士多啤梨牛奶 $52
🎈双层巴斯克蛋糕🍰(原味及朱古力) $58
本身系超想试招牌抹茶巴斯克麻糬蛋糕,睇中佢层厚厚的奶盖🤭点知连最后一件都比人预留了cry🥹不过唔紧要转食左呢款!食落就冇话太特别,感觉朱古力好似有少少抢左原味的味道咁!
以食物质素来说都几高质,绝对比起其他楼上Cafe有惊喜!但环境呢就唔太清楚系唔系我同朋友有啲唔好彩(?)一开始其实感觉都还好,就如其他楼上cafe一样好静好岩倾计,而且又好chill可以坐好耐,成个体验都好好!但去到后半部份呢隔离枱就开始好大声咁讲野🥹完全系大声讲大声笑🥹而个个大声程度系要同朋友哄到埋先听得清究竟讲紧咩😮💨所以呢个位老实讲真系有扣分🤔
🔹不设加一收费
🔸Vol.1 Cafe