今日lunch time又去左土瓜湾睇中医,唔太饿所以唔想食饭面就谂起饺子呢样野😅以前住附近果阵都帮衬过呢间粉面店一次,印象中味道OK兼好大碗~我叫左个净食时蔬自家制海虾有机菠菜饺($34)一黎到见到咁大碗D水饺饱满到不得了有D吓亲😅净食有六大粒水饺,唔驶我讲睇图片已经见到有几足料块皮有几薄👏馅料除左海虾同菠菜,仲有少量猪肉同好香既芫茜👍 D虾劲爽口!菠菜无果阵我唔中意既草青同食完条👅会鞋口既口感👏👏 猪肉唔会太肥,成粒水饺既口感好丰富好好食!👍 👍 👍 时蔬系唐生菜,份量都唔少,爽口,不过部份叶烂烂地唔算话好新鲜,但都OK啦个汤底唔觉得好鲜味,饮落偏味精,有啲似家乐牌浓汤宝。。。食完都几口渴下,美中不足😪见其他人极度推介猪软骨,下次可以试下跟泡饭👍 (希望唔会咁口渴啦🙈)

我叫左个净食时蔬自家制海虾有机菠菜饺($34)
一黎到见到咁大碗D水饺饱满到不得了有D吓亲😅

净食时蔬自家制海虾有机菠菜水饺
馅料除左海虾同菠菜,仲有少量猪肉同好香既芫茜👍

2021-06-15
  • 自家制海虾有机菠菜饺