2021-09-27 163 浏览
家后店舖被类近嘅大排档遮挡咗,夜晚嚟会比较难揾到。不过赢在够哂人气,过咗马路后见到有好多人喺分店门外等候,就会知道喺深水埗好出名嘅时日精选汤底为主配上自家制饺子😋💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣小食2️⃣个主食1️⃣个甜品🐷卤水猪大肠💰20家后嘅猪大肠够哂瘦,食落去唔会觉得满口油腻感外,更有个小惊喜系大肠卤得够哂味,唔洗惊会有阵怪味,而且份量亦岩岩好唔会太大碟😋🐔日式炸鸡(4件)💰25新鲜脆炸粒粒金黄色嘅炸鸡球,配以旁边嘅酸甜辣酱,简直增添咗鸡球嘅味道层次。俾个温馨提示大家,因为鸡球系新鲜炸好,所以食嘅时侯要小心啲咬,唔系会好容易辣到个嘴🙈🥟韮菜猪肉饺+原味鸡翼💰51每款单点汤饺都可以加$15转套餐,套餐可以选择面类/采用日本米制造嘅时日饭团/原味或麻辣鸡翼(2只)及冻或热饮品😝自家包制嘅韮菜猪肉饺,皮薄馅香,韮菜嘅比例刚好唔会盖过肉味,值得一赞嘅就系个老火汤底,采用咗冬瓜薏米汤为底,一路食饺子一路饮埋个消暑下火汤👍🏻鸡翼个卤味对比卤水猪大肠就稍为无咁出色,但肉质都够哂嫩滑~🥟香菇粟米鸡肉饺+麻辣鸡翼💰51同样加$15转了套餐,本身想试吓个时日饭团,但一早就沽清哂😭所以就拣埋麻辣鸡翼试下,麻辣味相当出色,连
💁🏻‍♀️今次叫咗2️⃣小食2️⃣个主食1️⃣个甜品

🐷卤水猪大肠
💰20

🐔日式炸鸡(4件)
💰25

🥟韮菜猪肉饺+原味鸡翼
💰51

🥟香菇粟米鸡肉饺+麻辣鸡翼
💰51
同样加$15转了套餐,本身想试吓个时日饭团,但一早就沽清哂😭所以就拣埋麻辣鸡翼试下,麻辣味相当出色,连唔食开辣嘅我都觉得辣度可接受😝饺子方面都相当惊喜,对比香菇的香味,粟米味更突出👍🏻依然皮薄馅靓,配埋冬瓜薏米汤底,真系无得顶呀😋

🌟日式手作芝士蛋糕
💰25
日式芝士蛋糕亦十分出色,绝对喺家后嘅必推食品呀👍🏻由于原味一早售罄,所以就拣咗开心果口味,芝士味香浓软滑外,更食得出阵阵嘅开心果香味😋
卤水猪大肠
日式炸鸡(4件)
原味鸡翼
韮菜猪肉汤饺