2019-05-04
🔸小编食餐厅嘅面包🍞既时候,觉得味道好特别,除左面包质感烟韧绵密🤩,香浓麦味中带点微酸😚。之后发现原来面包师嘅祖先系埃及人,世世代代都系整面包,餐厅嘅酸包种已经养左超过45年😱,所以面包带点酸味😋🔹🍴Mushroom on Sourdough🍞(💰HKD$130)餐厅必试🤩。餐厅好细所以会见到个open kitchen👩🏻🍳👨🏻🍳,所以dish都系即叫即整🤗。 秘制面包上面铺满热辣辣既浓郁蘑菇忌廉汁同加上大大粒新鲜蘑菇🍄,再加上水波蛋🥚同火箭菜🌱,依个combination简直系俘虏左小编嘅心😻。切开水波蛋🥚,面包🍞吸了蘑菇汁🍄同蛋汁🥚,真系好好味🥰。🔹🍴Smoked mozzarella toastie🍞 (💰HKD$120)钟意食芝士🧀嘅朋友唔可错过。面包🍞上面充满芝士🧀(可以拉丝😝)再配上梨肉🍐同火箭菜🌱。梨肉🍐好鲜甜🤭配上梨肉黎食可以避免因为食太多芝士而觉得太滞😚。但小编相比下觉得Mushroom on Sourdough比较出色😬🤤👹🔹Iced hazelnut latte☕️(💰HKD$35)饮品方面就不过不失,无咩特别🤪🤣🔸因为系小店经营,同埋得一个厨师👨🏻🍳,所以等
🔹
饮品方面就不过不失,无咩特别🤪🤣
🔸
因为系小店经营,同埋得一个厨师👨🏻🍳,所以等候时间会比较耐🕐,但真系值得支持💃🏻。💁🏻♀️厨师好用心去制作食物,食物质素亦都好好😍
👣地方有少少难揾,近大馆,要行小小斜路