祥仔辣辣其实系祥仔系列的第三分店,特点主打川菜,今次去就试下佢个辣辣招牌二人套餐,只需要每人$199就食到7道菜,有前菜、招牌菜同甜品,真系几抵食👍🏻川味口水鸡有大量辣椒和花生,见到已经流哂口水🤤滑鸡浸满了红油,充满麻辣和辣椒香味,鸡肉嫩滑冇骨,好惹味前菜酸辣红海蜇花呢道菜味道不止只有辣,仲加上酸味,食耐左胃都唔会痛,海蜇大块同爽脆😋宫保虾仁虾份量都几多,粒粒虾仁都被酱汁包围,味道带甜,不过我觉得酱汁过稠,盖过虾仁味道🙈主角酸菜鱼店员介绍呢到既酸菜都系自家腌制,唔会过酸同咸,同时亦保持爽脆,重点好足料🥰酸菜鱼拣左香滑鲈鱼做主角,一早已经去骨,食落非常滑溜,汤头都好值得饮甜品菜单写就是酒酿桂花汤圆,但今日转左合桃露配芝麻汤圆,口感好软糯,一碗有两粒,食到好饱☺️

川味口水鸡

酸辣红海蜇花