2021-01-26
除左有个小插曲,成个过程都系好好玩,而且制成品都好靓。预先到佢网站可以预约时间同拣选要整的甜品款式。我系选择左到店才拣选款式,就算即场拣都唔会限制你只能拣某d款。每款蛋糕制作所需的时间都不一样,视乎难度,由一个半钟至三个钟都有。-💸莎士比亚巧克力蛋糕$590每款甜品最多只能由两人一齐制作,第二位需要付价钱的30%,我地两人total比左$767一齐整。呢个款式需时三个钟,烘焙店提供一部ipad作教学,入面的食谱好仔细地说明每个步骤,仲附有影片辅助,仔细程度系连焗炉个制点扭都会有片教你。-👉🏻设备及烘焙用具每一组客人都有自己空间制作甜品,同隔离枱有块板隔住,每张枱都提供自拍神器,我都用黎拍低左整个过程番屋企回味。每款用具及食材都贴了标签,跟住食谱指示黎拎就可以,简单易明。焗炉、微波炉及搅拌区为共用区域。我去果日系平日下午,唔算full,拎材料同使用共用设备都唔需要排队或者感觉好逼。-👉🏻环境及气氛店舖以粉红色为主调,整个装潢都好有少女心,连d用具同提供比客人嘅围裙都系。有样好贴心嘅野就系店入面有个area专比你影相,捧住岩岩整完嘅蛋糕,以花墙为背景,仲配合埋d装饰,一定影到个蛋糕好靓。-
💸莎士比亚巧克力蛋糕$590
👉🏻设备及烘焙用具
👉🏻环境及气氛
👉🏻服务及支援
拣完蛋糕款式后会有个店员带你行一个圈讲解设备。店员都有介绍店里的自助茶水供应,整成几个钟,茶水真系好有需要!另外店舖系有洗碗服务,用完的工具只需要放番系指定位置就有人洗,见佢地都清得好快,唔会积哂d野系度。整完蛋糕后同店员讲声,佢地会帮忙包装入盒。
整体店舖的设备同运作都唔错,不过当日有个小插曲,就系我地跟住食谱份量打完cream后发觉涂唔满个蛋糕。第一个谂法就系打多少少cream啦。有位店员问起就同我讲咁样做原来系要额外收钱的🙈好彩佢话今次算,但当下比佢stop左再接手左个蛋糕由佢完成埋个步骤,我地默默系隔离企就有点难受,毕竟入场时无特别同我地讲🥲大家去整都要注意番啦〰️今次都系事前沟通问题,虽然有少少心灵受创,但大部分时间都系好enjoy嘅☺️