2015-11-10 813 浏览
一啲都唔好咖啡嘅我,因为朋友嘅邀请下,去咗呢间位于火炭嘅Café火炭大多数都系工厂大厦,所以比较少去呢头,相信系因为租金相对比较平,先会选址系到。虽然Café系工厂大厦到,但系入面环境好好,适合同朋友吹下水影下相嫁~唔钟意咖啡嘅我点解要黎呢到呢?? 因为呢到可以自己系咖啡到拉花啊!!!!价钱我觉得几合理,同平时买一杯咖啡嘅价钱差唔多,呢到仲可以自己DIY一杯属于自己嘅咖啡~朋友就拣咗2D拉花,佢就拉咗近期大热嘅蛋黄哥!!!!简直系大师级嘅作品黎,完美咁拉出蛋黄哥,真心佩服而我就拣咗3D拉花,开头唔系好知点做,所以啲泡唧得有啲扁其实感觉上同唧忌廉差唔多,一阵间就上手喇一失足成千古恨,最后只熊仔都系有啲扁 拉完熊仔之后有啲空虚,因为无预期相像咁好,所以我同朋友决定再用啲泡黎整一个3D蛋黄哥!!!可惜啲泡摆咗太耐,多咗好多气泡同有少少硬咗,个pat pat好难整到出黎当好努力咁拉完之后………杯野冻咗lu…….
~

朋友就拣咗2D拉花,佢就拉咗近期大热嘅蛋黄哥!!!!
2D拉花
简直系大师级嘅作品黎,完美咁拉出蛋黄哥,真心佩服

而我就拣咗3D拉花,开头唔系好知点做,所以啲泡唧得有啲扁
其实感觉上同唧忌廉差唔多,一阵间就上手喇
3D拉花
一失足成千古恨,最后只熊仔都系有啲扁

3D拉花

当好努力咁拉完之后………杯野冻咗lu…….
题外话/补充资料: 店主好好人,会从旁协助嫁~
2015-11-30
2D拉花