2014-03-01
2075 浏览
今日(1-3-2014 Sat)等男友放工后一齐去食晏兼买𩠌,去边o度食好呢?健康工房都有饭同米线食,不过都系4X以上,咁去食千色车仔面,人多;四海游龙,一样人多;津味云吞面又系;歌德吖,男友话未o黎过,但我记得佢系o黎过(睇返呢个食评就知http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2010888&tc=sr2&con=rvwer).是但啦,行o黎睇睇,有个亚姐o系地下派单张,睇睇,set lunch都系$4X.00,就呢间啦.我o地上一楼o既西餐厅,门口o岩o岩有张吉o既四人卡位,但未执o野,问个男侍应可唔可以坐呢张?佢答可以,咁我o地就坐低谂食咩o野,谂好就叫人,点知个男仔问我o地系咪埋单? 未嗌o野就埋单?叫o左佢点知佢话呢啲单张系外卖餐单,唔o岩用,就俾两张堂食o既我o地. 我o地又要谂过.而佢o地都终于执o野.谂好喇,我要$38.00o既香槟忌廉鸡皇烩意粉餐,跟沙律或餐汤,新鲜面包同饮品;男友要$42.00o既鲜茄红酒汁焗猪扒饭,同样跟上述o既o野,男侍应问男友饮咩o野汤,男友答白汤,我都话
谂好喇,我要$38.00o既香槟忌廉鸡皇烩意粉餐,跟沙律或餐汤,新鲜面包同饮品;男友要$42.00o既鲜茄红酒汁焗猪扒饭,同样跟上述o既o野,男侍应问男友饮咩o野汤,男友答白汤,我都话要白汤,我要冻奶茶,男友要冻柠茶.
落完单,好快两个白汤同新鲜面包到o黎,
然后男友o既鲜茄红酒汁焗猪扒饭到o黎, 咁快?睇见佢有芝士o系面,
之后两杯o野饮到o黎,
最后系我o既香槟忌廉鸡皇烩意粉,忌廉鸡皇同意粉分开放,
结论系,我o地觉得鲜茄红酒汁焗猪扒加意粉系最好食.
抵食系3.5分
题外话/补充资料:
唔记得带相机出o黎,用智能手机o系咁黑暗o既环境下影相,出o黎o既效果真系唔好.