餐厅: 四哥車仔麵
资讯:

2021-08-12 167 浏览
咁岩经过见到新开张 就入去试下入到去店员会安排坐位 隔左一阵就已经满座 仲有d人系叫外卖 店员都好好服务 会介绍食咩 推介左海南鸡饭 不过我地都系想食车仔面多d 唯有下次先再试海南鸡饭 另外因为小店所以坐位比较密 但店员见到客人坐得迫 就会主动帮客人移松少少 呢点值得一赞👍🏻厨房系开放式厨房 上面都会有写低特价野食同埋沽清野食 另外就算餐牌冇写都有机会可以食到 例如有客人钟意食猪大肠做小食 都会整比佢枱面好干净 唔会油林林 系疫情期间更会着重卫生 亦都有部空气清新机 都系一个加分位🍽四𩠌面 $43 (糖心蛋 甜酸斋 卤水鲜大肠 蚝油小花菇 腩汁公仔面)甜酸斋个味道够浓 唔会比个汤整到淡左味花菇炆得够林 易入口 出面小见大肠唔会咬唔烂 但就得几件 唔多够喉汤底不过不失 腩汁底略嫌唔够味🍽四𩠌面 $45 (糖心蛋 红肠 炸鸡中翼 墨鱼丸 沙嗲汁乌冬)虽然鸡翼浸左落汤入面 但食落都仲有d脆墨鱼丸好大粒 差唔多成个匙羹咁大糖心蛋 其实唔算系糖心蛋 只系一只半熟蛋 仲要煮多少少时间先得 同我想像用味林 酱油浸既唔同🍽腐乳通菜 $12通菜几爽 唔会太林 而且又唔会太多水 正常水准🍹柠檬薏米水(跟餐
咁岩经过见到新开张 就入去试下

虽然鸡翼浸左落汤入面 但食落都仲有d脆
墨鱼丸好大粒 差唔多成个匙羹咁大

🍽腐乳通菜 $12
通菜几爽 唔会太林 而且又唔会太多水 正常水准

🍹柠檬薏米水(跟餐 单点$15)
新店开张所以包埋野饮 天气潮湿所以叫左呢杯去下湿 薏米唔林 所以有咬口 而且唔会太甜 仲要系自家制 另外自家制仲有五花茶 比较市面上车仔面档 有额外选择

💰有八达通同Alipay 可以用消费卷
两个四𩠌面加两杯野饮 整多个油菜 加埋岩岩好100蚊 价钱都唔算贵