2024-07-28
今次去咗旺角呢间bookmark咗好耐嘅日式天妇罗店😆去到见到门口已经大排长龙😧,好彩等咗一阵就有位😄入到去装修劲有日本居酒屋feel,地面系吧枱位置,仲有二楼嘅榻榻米嘅座位,墙上仲痴满晒日本怀旧嘅海报添🖼,天花仲排咗好多日式嘅灯笼,啱晒打卡影相📸现场仲播住日本嘅怀旧歌曲🎶感觉好似置身喺日本咁今次安排咗坐二楼嘅榻榻米,但略嫌冷气唔太够🤨越坐越热😅同埋佢呢到嘅天妇罗都系即叫即炸,所以都要啲时间去等今次我哋两个人都拣咗呢间铺最有特色嘅菜式-自选天妇罗丼🍤,价钱分别由$8-$22,我哋拣咗几款天妇罗:鲜带子|广岛蚝|牛肉饼|穴子|半熟蛋🥚|冬菇咁多样天妇罗我最钟意系广岛蚝同埋穴子😙广岛蚝大只鲜美,穴子即系星鳗,只系+$22,size有我手掌咁长😍,同埋呢到啲天妇罗嘅脆浆好脆好香,又唔会好厚,非常好食👍主食我就拣咗胡麻酱冷乌冬(+$20),啱晒夏天食😍,乌冬食落仲好烟靭添另外一个就拣咗香葱牛油饭(+$8),呢个真系超香牛油味😍大家下次可以试下龙虾天妇罗🦞|$68呢个真系必点‼️$68咁大只龙虾仲要系天妇罗😍,虽然啲肉质未去到话好爽好爽,但呢个价钱性价比真系超高‼️👍打卡一流🤳总结:自选天妇罗真系几
去到见到门口已经大排长龙😧,好彩等咗一阵就有位😄
今次安排咗坐二楼嘅榻榻米,但略嫌冷气唔太够🤨越坐越热😅
同埋佢呢到嘅天妇罗都系即叫即炸,所以都要啲时间去等
今次我哋两个人都拣咗呢间铺最有特色嘅菜式-
鲜带子|广岛蚝|牛肉饼|穴子|半熟蛋🥚|冬菇
咁多样天妇罗我最钟意系广岛蚝同埋穴子😙
龙虾天妇罗🦞|$68
总结:自选天妇罗真系几特别,好似车仔面咁,钟意叫几多款菜式都得,丰俭由人😝
佢除咗自选天妇罗之外,佢仲有啲set好咗嘅天妇罗套餐,啱晒有选择困难症嘅你😂