2008-12-13 20 浏览
dec 05, 08,2人嚟lunch,叫咗 : 1) 面包 (免费)-我无试到因情愿留位比任食头盘 2) selection antipasti x 2-我同友人都拣咗自助头盘 (图为友人𠮶碟因佢排得靓d)-另有汤嘅选择,但当然自己pick嘅头盘(大约10款)吸引啦-但只可以喺头盘bar攞1次-最吸引我嘅喺parma ham+melon,番茄多士,冻肉cold cut同grilled瓜片-呢4样嘢都好好味,parma ham有咸香,可以大块d就仲好,个多士好脆好脆,其中1款有好多脂肪粒𠮶种咸香味好浓郁,而grilled瓜片亦卖相靓,又健康呢-好不错嘅头盘 3) 主菜i) gratinated home made cannelloni pasta filled w/mix shell fish-个蚬同虾都带小鲜,但个粉就1般,无明显嘅咬口-ok啦-宜家喺番个名同个样,好似喺2样嘢㖞 ii) stew cod fish fillet w/vegetable sauce-个鱼唔大,亦唔喺厚切,不过肉质胜在几有弹性吓-可以 4) 甜品-初时我以为喺已设定嘅细细件迷你甜品,原来喺在佢个甜品柜任
dec 05, 08,2人嚟lunch,叫咗 :

1) 面包 (免费)
-我无试到因情愿留位比任食头盘

2) selection antipasti x 2
-我同友人都拣咗自助头盘 (图为友人𠮶碟因佢排得靓d)
-但只可以喺头盘bar攞1次
-好不错嘅头盘

3) 主菜
-个蚬同虾都带小鲜,但个粉就1般,无明显嘅咬口
-ok啦
-宜家喺番个名同个样,好似喺2样嘢㖞

-个鱼唔大,亦唔喺厚切,不过肉质胜在几有弹性吓
-可以

4) 甜品
-初时我以为喺已设定嘅细细件迷你甜品,原来喺在佢个甜品柜任拣,大约都有5-6款
i) panna cotta
-好滑,亦唔甜,就算caramel酱都唔喺好甜咋
-不错

ii) tiramisu
-呢个好fusion/modern做法因个饼底唔喺lady's finger,而喺好似cheesecake嘅饼底,有麦嘅小香同口感
-但无咩酒味,可以啦

5) 饮品
i) hot coffee
-都几香,附上嘅奶都喺暖热

ii) hot lemon water
-正常