2022-11-13
星期日hea系屋企左大半日,就同老公尖东揾野食~哗又系我钟意既台湾美食,又系臭臭锅,入去啦!铁牛臭臭锅 配西班牙猪肉片 个锅超多配菜,包括臭豆腐、鸭血、芋头贡丸、米血糕、蜂巢豆腐、燕饺、雪枝扬、响铃、娃娃菜、金针菇、蔬菜、粉丝、东菇等等…西班牙猪肉片肉质具弹性、又甜🐖血米糕好烟靭!臭豆腐好臭,好钟意🥰点左豆辨酱后更似港式臭豆腐既味道🥰肥肠好肥好香有嚼劲!燕饺皮薄弹牙,非常可口!超钟意蜂巢豆腐既口感,而且因为佢既结构更能吸收更多汤底。鸭血爽滑调味又足!娃娃菜同蔬菜吸引晒汤底既精华😘依度竟然唔只配白饭一个选择,仲有芝麻海苔饭,当然要点啦!紫菜和芝麻香加上酱油既珍珠饭,真系好食过单一既珍珠饭🤣铁牛臭臭锅 配安格斯牛肉片 $118安格斯牛肉片渌一渌就食得,牛肉嫩又林,加上汤底既沙茶香,好惹味!配卤肉饭,卤肉入味又甜。牛三宝有大块金钱腱、秘制牛腩、香滑牛筋牛腩炖得超「林」又甜、差啲入口即溶既感觉。牛筋爽口有啲劲,又有点胶著的口感👍🏻金钱腱带点脂肪特别香、牛味浓郁😘红萝卜、白萝卜又甜又「林」、加埋葱花,无得输😁鱼酥皮蛋豆腐鱼酥咸香、豆腐超滑、再配上皮蛋特有既味道和葱花、木鱼点缀、昵款小食好吸引🥰柠
哗又系我钟意既台湾美食,又系臭臭锅,入去啦!
铁牛臭臭锅 配西班牙猪肉片
西班牙猪肉片肉质具弹性、又甜🐖
血米糕好烟靭!
臭豆腐好臭,好钟意🥰点左豆辨酱后更似港式臭豆腐既味道🥰
肥肠好肥好香有嚼劲!
燕饺皮薄弹牙,非常可口!
超钟意蜂巢豆腐既口感,而且因为佢既结构更能吸收更多汤底。
鸭血爽滑调味又足!
娃娃菜同蔬菜吸引晒汤底既精华😘
铁牛臭臭锅 配安格斯牛肉片 $118
配卤肉饭,卤肉入味又甜。
牛三宝
有大块金钱腱、秘制牛腩、香滑牛筋
牛腩炖得超「林」又甜、差啲入口即溶既感觉。
牛筋爽口有啲劲,又有点胶著的口感👍🏻
金钱腱带点脂肪特别香、牛味浓郁😘
红萝卜、白萝卜又甜又「林」、加埋葱花,无得输😁
鱼酥皮蛋豆腐
柠檬冬瓜茶
冬瓜茶既特有香味、加上微微既酸,好开胃🍋
南投百香果QQ
超级百香果香和茶香既混合,正呀喂~
P.S.好彩6点黎食个早饭,佢7点已经差唔多爆😁