2022-06-17
呢间已经食过好几次~同Friends系旺角经常都谂唔到食咩好,又唔想食得太heavy(想饱而轻食)同唔想太贵…………又想慢慢坐低食下嘢倾下计……………真心系闹市真系唔多~如果你又想过下口瘾食日本嘢呢间个人认为非常符合条件~~~呢间令我好怀念另一间香港人开系大埔既平民日本餐厅,又有人情味食物价格又合理又平,可以话好有为街坊客既感觉今次叫左支清酒𩠌下下酒菜:鸡软骨-呢个直程前后叫左两碟,炸得唔会好干好juicy,食住𩠌酒同朋友吹水简直冇得输!木鱼丝豆腐-正常菜式,外脆内软而保留清淡感,觉得唔够浓既都可以点下佢啲酱汁点缀下~炒野菜-够镬气~唔会太太太油又唔会不味浓,食到蔬菜自身既甜味鱼-个人就唔太高要求,都系正常水准,秋刀鱼咀嚼都慢啲,其实系可以连骨食~简单嚟讲,好钟意咁家庭式既菜式,有时唔洗太取巧,简单啲亦可以~讲真,一分钱一分货,若果要食真•日本菜既话咁阁下可以稍移玉步,系香港地已经咩都贵…何苦要再对呢类平民价既餐厅诸多要求呢?大家都系揾食啫,唔啱食咪最多下次唔去,任何情况下先认请自己想要啲咩先~当然,卫生上每间餐厅都一定有所进步既空间,明白冇边餐厅系100%有卫生问题,始终系食落肚既
呢间已经食过好几次~
今次叫左支清酒𩠌下下酒菜:
当然,卫生上每间餐厅都一定有所进步既空间,明白冇边餐厅系100%有卫生问题,始终系食落肚既呢方面不容忽视既~
BTW,一定会再帮衬。