2015-01-28
呢一年间差不多每星期都来帮衬一次,今日终于的起心干上黎为佢开个帐户写番个食评.食物嘅味道及温度次次都有少少唔同,唔知系咪知我地写食评,今次样样都好啱口味=P因为比较细食,每次都系酸辣粉加半只口水鸡就够.今晚我地叫左一个好少点嘅二人套餐:二人套餐嘅口水鸡系例牌份量,肉质依旧嫩滑,今次温度刚好(有时会暖左少少).口水鸡唔系话好辣,而系微辣得黎好香,好岩我地口味.我好钟意食面头D花生.店家话系自己炒架㖞!~自选拼盘方面我地拣左凉拌青瓜,青椒皮蛋,凉拌木耳. 原本系泡椒猪手,泡椒凤爪二选一. 由于猪手卖晒我地又唔想食凤爪,于是就俾我地喺第一项拣多样.最钟意系个皮蛋,辣辣地劲好味!!其他两款就无咩特别每次黎都必点嘅中辣酸辣粉.呢道菜唔系次次都啱口味.D粉有时会偏硬,辣同麻嘅程度都会有出入.今次系比一般偏林,林D易咬D就啱晒我,但男朋友就钟意烟韧D~好值得赞嘅系今晚D麻嘅感觉好正!店家话麻嘅程度系受花椒粉嘅新旧而有所影响,我谂因为咁所以次次嘅麻都唔同啦.担担面中辣系近呢几次先有叫,个面上枱要即刻捞,唔系就硬左一旧咁好难捞.担担面麻辣程度仲劲过酸辣粉,系就系好过瘾但要抵得渴.因为干面嘅关系,D调味捞
因为比较细食,每次都系酸辣粉加半只口水鸡就够.
今晚我地叫左一个好少点嘅二人套餐:
最钟意系个皮蛋,辣辣地劲好味!!其他两款就无咩特别
好值得赞嘅系今晚D麻嘅感觉好正!
担担面麻辣程度仲劲过酸辣粉,系就系好过瘾但要抵得渴.
因为干面嘅关系,D调味捞晒落D面度味道会比较浓,之后会有D口干.
虽然辣,但都食到鱼味好鲜,不过最辣都系D芽菜,喺底度入晒味.数过有成6,7旧鱼,感觉个餐好抵食!
(打包左第二日食都好味,特登唔整番咁热就易入口D感觉上冇咁辣,捞饭食又一餐!~)
桂花味好香! 但我本身唔太食得甜,所以对我黎讲唔食都OK~(或者糖嘅份量再少D啦)
题外话/补充资料:
间餐厅细细间,唔系太多枱,10张左右啦
有时都要排队,但好在翻枱时间快,所以我地都唔介意等.