2023-07-14 19 浏览
很久冇食韩烧,谂起喜来稀肉,原来旺角都有,好方便,即刻约埋朋友一起食。一坐下店员就准备烤盘边的蛋浆同埋蒜片。外面有调味酱料、泡菜和生菜可自取。其中,白菜泡菜都有两款,有喜来泡菜和酸味泡菜。两款都唔错,前者再添上淡淡的人参清香,好食得黎几特别。我爱肉肉,一口气嗌左三款肉肉:酱油烤韩豚、牛肋骨肉、牛护心肉。牛肋肉较淋身,富有牛香 。 烤韩豚有点像五花肉,虽然话系酱油,但唔算浓味,反而几喜欢,食得番猪肉的原味道。叧外叫左石头锅饭,最冇期望,反而好惊喜,好足料好惹味。份量都唔少。盘边的芝士蛋和净蛋都好食,但都系芝士蛋香d。食完可以再加,不过已经开始饱,第二round只加净芝士,一样咁好味。

• 石锅牛肉拌饭
  • 炉边蛋