2020-06-11 642 浏览
#小秘书 偶尔都会想起「翡翠拉面小笼包」,为就为咗佢哋驰名嘅 #百页结烤肉🐷 肉质层次分明,谂起都流口水🤤 呢日 #小秘书 又嚟清假,约咗朋友去 #海港城 行吓,顺便去睇 #DrawingMary 个画展。放假嘅时间总系日夜颠倒,3:30先食午餐其实都几好呀🤪 咁啱 #翡翠拉面小笼包 就喺我哋附近,梗系要去回味下啦。我哋叫咗个 #百叶结烤肉,再加个 #菜肉云吞汤, 两个人应该差唔多啦。师傅手脚比较慢,我哋大概等咗20分钟有多先见到碗 #菜肉云吞汤😌 本来好肚饿㗎,要清晒六只云吞一啲都无难度... 不过第一啖咬落去已经唔想再食,啲肉好唔新鲜,仲腥腥地😰 我谂住唔好浪费食埋佢啦,不过都系入唔到口,唯有要求退货👉🏻👈🏻 侍应建议我哋可以转类似食物,不过一谂起佢用同一个馅料做出嚟,已经唔开胃😰好彩 #百页结烤肉 冇令我失望,虽然 #烤肉 望落去比较肥,其实食落去肥瘦比例都几均匀,#百页结 索晒啲肉汁,甜甜地好好味呀🤤呢次都唔知系我哋唔好彩,定师傅放得啲馅料太耐👉🏻👈🏻 好在个侍应都冇黑我面, 仲笑笑口咁帮我安排🤩算佢啦😜

2020-06-04
$111.1 (下午茶)
  • 百页结烤肉