2024-10-23
别忘了位于太和大埔太和路12号太和广场西翼2楼227号舖, 里面有两棵可以许愿嘅樱花树,装修都几特别,打卡影相一流! 今日我约咗朋友在这边食个火锅,最想食嘅就是独家芝士牛奶锅,朋友就点了椰王双子锅,睇见都好吸引肉类选了西班牙榖饲猪梅片,日本鹿儿岛茶美豚梅肉, 精选牛板腱,澳洲250日榖饲卡乐Beef,澳洲M7牛胸腹, 每片肉都好吸引,肥瘦适中,肉味香浓,经过牛奶锅同椰子锅的洗礼,每片肉都有他们的香味,配上自己调的酱,简直冇得弹! 绍兴醉鸡,每啖都系浓浓的绍兴酒味,喜欢食花雕食物嘅朋友,呢个都可以试下! 之后还在外面自助了少许的菜类,丸类,还有熟食的炸物,炸杏鲍菇简直系会重覆拎的食物之一,外脆肉嫩,超好味! 食嘢又点可以冇嘢饮呢,今次就手机落单咗4款饮品,分别有翠梅春茶,水果茶,这两种茶清新开胃! 仙草奶茶,冬瓜波波奶茶,茶味香浓,仙草爽滑,冬瓜波波烟烟韧韧,值得饮!今日如果不是食得太饱,真系想点埋甜品,唯有留翻下次再嚟试埋佢嘅甜品啦!
里面有两棵可以许愿嘅樱花树,装修都几特别,打卡影相一流!
肉类选了西班牙榖饲猪梅片,日本鹿儿岛茶美豚梅肉,
之后还在外面自助了少许的菜类,丸类,还有熟食的炸物,
分别有翠梅春茶,水果茶,这两种茶清新开胃!