2023-10-19
𝕊𝕙𝕙𝕙! ℙ𝕦𝕥 𝕥𝕙𝕖 ℙ𝕚𝕘𝕘𝕚𝕖 𝕒𝕟𝕕 𝔸𝕧𝕠𝕔𝕒𝕕𝕠 𝔻𝕠𝕨𝕟 𝕊𝕝𝕠𝕨𝕝𝕪🥑有无试过入一间餐厅觉得自己去左另一个世界🪐?到步第一个感觉系丛林🌳,满布绿叶同小动物既地方🦦,好平静好舒服。连我地饮既水都系紫蓝色蝶豆花柠檬水🍋,仲唔系精灵饮品🤣~👦🏽肚子饿既缘故,我地都嗌得几丰盛🤘🏽,两个主菜同一个前菜。先来个热盘前菜烟三文鱼流心蛋大啡菇🤼♀️,洗唔洗叠咁厚既烟三文鱼,唔会跌既咩🙉?熟既烟三文鱼🐟加上流心蛋🥚,叠系大啡菇上,呢d真系厚切啦😆。夹得黎都会有d咸,所以要食埋伴碟既醋汁沙律菜🥗平衡一下。🍄Baked Portobello with Smoked Salmon & Poached Egg | $108主菜方面,第一个都毫不犹疑拣左只慢落猪🐷,因为见到几乎8成客人都有order🤙🏽。呢份慢煮西班牙冰花酸梅黑毛猪串烧份量都好夸张,三大串黑毛猪配三色椒串烧,猪肉味道浓郁✴️咬口十足,一d都唔韧。配超甜新鲜炸番薯条🍠,茄汁都 say bye bye🤓。🐖Grilled Spanish Berroco Pork Skewers with Homemade Pickled Plum
🐖Grilled Spanish Berroco Pork Skewers with Homemade Pickled Plum Sauce & TW Sweet Potato Fries | $298
另一个主菜拣左墨西哥香辣海鲜扁意粉🪭,有青口🐚、虾🦐、鲜带子🤏🏽、秀珍菇🍄,扁意粉🌶️好弹口好香,食完简直系踏实🏵️。
🍝Linguine with Grilled Seafood & Mexico Jalapeno in Tomato Sauce | $198
饮左几杯🍋水,都想要杯靓靓伯爵茶拿铁打卡,完整心心🫶🏽唔会令你失望。香气十足既伯爵茶,饮落都唔会太甜🧘🏽♂️。
🍂Earl Grey Latte | $52
重点一赞系店员非常有礼🧚🏻♀️,笑容满满😙,而且主动添水同收拾台面食完既碗碟🍽️。