✨ Sourdough(Free)✨ Margherita Pizza($88)单片Pizza系BluHouse比较主打嘅食品,选择上都有十几款,整好咗嘅Pizza就放咗出嚟系柜到display,令客人一目了然。虽然系单片非一个完个Pizza order,但份量都唔细。其中用上纯素Mozzarella嘅Margherita Pizza系其中一款餐厅推介款Pizza。芝士口感上真系有少少粗谐,整片Pizza味道整体上中规中矩。✨ Tartufo Pizza($180)Menu上Pizza分咗有蕃茄酱同冇蕃茄酱两部份选择,上一款我哋拣咗有蕃茄酱,所以都叫多款冇蕃茄酱嘅Pizza嚟试。呢一款就用上Ricotta Cheese,上一款嘅Mozzarella口感稍粗,呢一款相对哋都算系比较绵密啲。上枱时已经闻到阵阵黑松露香,食落黑松露味就唔算特别出。✨ Roasted Chicken(Half)($268)有半只同原只鸡嘅份量选择,味道上亦有辣同唔辣两款味道选择,我哋拣咗唔辣嘅Salt & Rosemary。鸡皮虽然唔系好脆但鸡肉都几滑 ,配菜薯仔焗得好香牛油味,唔错 😝。✨ Rigatoni
✨ Sourdough(Free)
Sourdough

✨ Margherita Pizza($88)

✨ Tartufo Pizza($180)
Pizza

✨ Roasted Chicken(Half)($268)
Roasted Chicken(Half)

✨ Rigatoni Carbonara($210)
传统嘅Carbonara做法系唔会落任何奶油,但佢呢一碟真系干到系蛋汁都食唔出 😅,而且Rigatoni好硬身,失望 😅,烟肉ok。
Rigatoni Carbonara

✨ Tiramisu($98)
本场MVP,酒味同Cream味同样突出 😝,比例亦唔错。
Tiramisù

✨ Almond Fruit Crush($100)
杏仁同菠萝为主调嘅Mocktail,比较甜,饮到后面有啲漏。
Almond Fruit Crush

✨ Jasmine Tea($52@1)➡️($104)

✨ Free Flow Nordaq($30@1)➡️($90)
Rosewood开业两个月嘅预约困难新餐厅,环境真系几优雅,而且景观佳,当日系平日晚上去都见到座无虚席。可能本身期望都比较高,平心而论食物质素就真系唔算突出(环境>食物),但环境就真系好适合同朋友Chill下都几舒服(不过都有限用餐时间90分钟)。餐厅display咗唔少食品出嚟,贯彻返行Food Hall路线,BluHouse除咗Food Hall之外仲有走Fine Dining路线嘅The Dining Room,之后都有兴趣想去 😆。

🧾 需加一服务费
💰 $1252
❤️ Follow @852foodietraveller ✨
2022-08-18
Roasted Chicken(Half)
Tiramisù