2019-05-30
今日终于同左肉食男友去尖沙咀既the grill room之前都有同朋友去过铜锣湾𠮶间但尖沙咀呢间睇落靓好多,打卡点都多好多,同环境都舒服啲。(ps连厕所都靓过人)我同男朋友去到嘅时候已经20:30所以唔洗等位直接入去坐我同男朋友叫左一个set dinner同散叫意粉Set dinner🥘$408(choose 1 main+entree+desert )烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉黑松露磨茹忌廉汤三层巧克力慕丝(要另加$38)我地另外再叫左黑松露薯条 $48、香草鲜蚝芥末忌廉汁扁意粉 $168首先个肉眼扒真系超好味,我地叫左六成熟,劲juicyyy。同个份量都几大,够喂饱我既肉食男友。香草鲜蚝意粉好重生蚝味,本身我唔太钟意食生蚝,但呢个意粉真系好食,一啲都唔腥。(其实都可以嗌套餐,但因为真系好少少贵,所以最后就只系叫左一个餐加散叫意粉)而黑松露薯条都系好好食,本来我唔太食黑松露,但餐厅整得好好食。 $48本身我就唔系太食生果,所以叫甜品既时候,刻意加左钱去叫三层巧克力慕丝,但系最后上菜嘅时候都有士多啤梨汁,但系最后我都有试到小小。上两层都系慕丝系两种唔同既朱古力,食落好有层次,而最
之前都有同朋友去过铜锣湾𠮶间
我同男朋友去到嘅时候已经20:30
所以唔洗等位
直接入去坐
我同男朋友叫左一个set dinner同散叫意粉
Set dinner🥘$408
烧美国安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉
黑松露磨茹忌廉汤
三层巧克力慕丝(要另加$38)
我地另外再叫左
黑松露薯条 $48、香草鲜蚝芥末忌廉汁扁意粉 $168
本身我就唔系太食生果,所以叫甜品既时候,刻意加左钱去叫三层巧克力慕丝,但系最后上菜嘅时候都有士多啤梨汁,但系最后我都有试到小小。上两层都系慕丝系两种唔同既朱古力,食落好有层次,而最底个层朱古力饼底都超好食,好香牛油味。不过个人就觉得唔系好值得加$38去叫。