餐厅: OPPA韓國燒肉店
资讯:

2018-04-05 241 浏览
本人其实对烧肉的爱好麻麻,因为好大阵油烟味,但老公开到声想食烧肉唯有奉陪。 今次选择响旺角呢间烧烤店, 其时未够7点已经见到好多人都用紧餐, 质素应该唔错。叫嘢食之前,就已经帮我地开左炉,整咗泡菜 蛋卷,落左好多泡菜,要自己睇实,先可以食到香滑嘅 炉边蛋卷。之后点左个约9oz安格斯肉眼, 肥瘦适中, 未烧之前系一大块,待应会帮你剪成条状,烧到咁上下,佢地经过会帮你睇, 烤熟就会再剪细, 方便夹生菜食。除了牛肉,我哋都有叫五花腩,八爪鱼,炸鸡, 猪,牛,鸡全部齐晒。五花腩真系好肥好正,烤完啲肥膏好香,皮变得甘脆 夹生菜食可以中和肥腻嘅口感,正到痺。八爪鱼大约有六至八条好粗嘅须, 价钱平, 但生熟程度比较难掌握。老公见人哋炸鸡好似几好食, 亦都 order了一碟。 炸鸡黎到好巨型, 大约有五个鸡锤, 呢个我唔系好识欣赏,觉得个皮太厚,但老公话味道几好食, 真系各花入各眼overall呢间质素几好, 只系个五花腩同 好吧

前菜三小碟

泡菜蛋卷

安格斯肉眼扒

五花腩

八爪鱼

韩式炸鸡

overall呢间质素几好, 只系个五花腩同 好吧
五花腩
八爪鱼