2018-04-05
本人其实对烧肉的爱好麻麻,因为好大阵油烟味,但老公开到声想食烧肉唯有奉陪。 今次选择响旺角呢间烧烤店, 其时未够7点已经见到好多人都用紧餐, 质素应该唔错。叫嘢食之前,就已经帮我地开左炉,整咗泡菜 蛋卷,落左好多泡菜,要自己睇实,先可以食到香滑嘅 炉边蛋卷。之后点左个约9oz安格斯肉眼, 肥瘦适中, 未烧之前系一大块,待应会帮你剪成条状,烧到咁上下,佢地经过会帮你睇, 烤熟就会再剪细, 方便夹生菜食。除了牛肉,我哋都有叫五花腩,八爪鱼,炸鸡, 猪,牛,鸡全部齐晒。五花腩真系好肥好正,烤完啲肥膏好香,皮变得甘脆 夹生菜食可以中和肥腻嘅口感,正到痺。八爪鱼大约有六至八条好粗嘅须, 价钱平, 但生熟程度比较难掌握。老公见人哋炸鸡好似几好食, 亦都 order了一碟。 炸鸡黎到好巨型, 大约有五个鸡锤, 呢个我唔系好识欣赏,觉得个皮太厚,但老公话味道几好食, 真系各花入各眼overall呢间质素几好, 只系个五花腩同 好吧
overall呢间质素几好, 只系个五花腩同 好吧