2021-01-14
陪朋友去旧同学间舖整招牌,吹完水一轮就肚饿,行过对面马路见到有间餐厅好特别有个拱门嘅设计,半户外开放式嘅座位,望落仲好有复古feel,既然装修都咁特别,咁就入去医吓个肚。入到店内睇睇个餐牌,set lunch其实都几多款式选择,款式配搭望落都好特别,例如有蟹饼配芒果莎莎酱和蜂蜜芥末酱、酸梅蜜糖猪排,而我同朋友分别点咗迷你牛肉汉堡配洋葱酱同慢煮牛肉面颊,而饮品就点咗桃伯爵茶&荔枝玫瑰绿茶。先上咗两杯饮品,桃伯爵茶嘅桃味竟然唔会盖过伯爵茶嘅味道又唔会太甜;而荔枝玫瑰绿茶嘅荔枝味又唔会好似出面咁化学味,饮落越饮越想饮,唯一可惜就系细杯咗D😝到主菜上到,慢煮牛肉面颊嘅肉超级淋又入味,肉质食落有少少似金钱腱,但一只牛得2块面珠墩,所以唔会咁多餐厅都会整呢个菜式,而底下嘅薯蓉暂时嚟讲系食过最好味嘅薯蓉;而迷李牛肉汉堡配洋葱酱,牛肉食落感觉好浓郁劲Juice!同朋友两个捧住个肚走都只系$306
同朋友两个捧住个肚走都只系$306