2016-07-16 3226 浏览
寻晚旧同事约食饭,系OPENRICE揾揾下觉得呢间好似几好咁㖞,就试下啦~等齐朋友先叫送,系等朋友黎期间,侍应就俾左碗送既例汤我饮住先,今日系冬瓜汤,哗,正呀~立体 3D 芥兰---菜茎就轻轻炒过,几爽~D叶就炸左,好似平时食川椒鸡球果D炸叶咁,加埋D好野味既炒肉碎,真系PERFECT MATCH,佢仲可以拣送生菜或者蒜蓉包,我地拣左包,好香蒜蓉味,又脆,放D肉碎上面食又有另一番感觉~烧墨鱼丸---烧得外皮脆脆咁,粒丸都几弹牙~秘烧猪肋骨---都几大份,烧得好有炭香味,有少少蜜糖系上面好吸引~笼仔花雕黄金蚌---侍应话今日精选,所以比平时平D,128蚊有8只(唔知平时几多钱呢),都几大只,睇住佢系自己个池度捞上黎既,应该系新鲜挂~几香酒味~银山火焰桶蚝---呢个一望就好吸引,D火烧到啪啪声,又香~等D火熄就开始食,一打开...哗!虽然都成288蚊,但有6,7只手板咁大既桶蚝,都算唔错~D蚝应该轻轻炸过,所以外层脆脆地,咬开入面软绵绵真系以为系豆腐,另外佢个汁甜甜地几得意~黄酒鸡煲---呢个我就觉得一般,系几香酒味同药材味,不过鸡件数唔系好多,不过D鸡应该都系新鲜鸡黎既~佢仲有好多款菜都
烧墨鱼丸---烧得外皮脆脆咁,粒丸都几弹牙~
佢仲有好多款菜都几吸引,有机会都会再试下,不过价钱唔平,我觉得如果打个八折就差唔多
2016-07-15
  • 银山火焰桶蚝