2019-02-14
大概两年前我嚟过呢度食海南鸡饭,果次一食惊为天人,所以今次我对佢有比较高嘅期望。有外面睇你净系见到一个大大嘅招牌,里面环境比较细,只系有几张枱,但系胜在啲餐黎得快人又食得快,所以人流都OK。我见今次入去老板娘都唔喺度,有两个后生仔喺厨房里面煮,可能因为开咗分店老板娘会向另外果两间分店度做 ?我真系唔太清楚。坐低左𠮶位泰国婆婆好快来take order,服务态度好好而且见我哋多嘢攞多咗张凳俾我哋摆袋添。话咁快间海南鸡饭𠮶个南瓜汤就嚟啦!同两年几前饮一样咁好味,清热下火冬天或者夏天饮都一样咁好。不过汤好似比以前少左d。海南鸡饭好快就到啦,个样摆得冇以前咁靓,个饭散左少少不过可能午饭时间比较多人,所以冇办法做得咁靓。海南鸡饭食落冇咗以前果种惊喜,个饭嘅鸡味都出嚟,啲鸡都OK。去咗皮嘅鸡肉冇乜鸡嘅鲜味,但系有鸡皮鸡肉就好味啲。比起两年前食好似差左少少因为个鸡冇以前果种爽口同埋鸡鲜味。可能我美化左以前嘅经历但系今次食落个海南鸡饭有啲平平无奇,但系饮𠮶啲汁就好好味。特别喜欢佢有少少辣嘅酱汁,应该就系𠮶个泰式酱汁啦。