最近见到深水埗开咗一间新嘅cafe 所以就同妈咪一齐去试吓深水埗有好多唔同嘅Cafe但系呢间系用咗衣车做主题🧵前身系一间系50年代开设嘅针车行🪡所以钟意时装嘅我就梗系要过嚟食下野感受下啦💃🏻舖头设计糅合工业风格店舖两层都摆放左唔同嘅衣车同埋针线,等我哋了解多啲当年嘅香港制衣业睇完之后就梗系要试吓佢哋嘅嘢食啦跟住我就试咗鲜菇菠菜黑麦包同埋虎虾翠玉面配蒜香半干蕃茄果仁酱黑麦包夹住菠菜同是鲜菇仲有蕃茄🍄蘑菇炒完香气十足配麦包一齐食好夹仲配有沙律菜,好light 虎虾翠玉面有三只煎香左嘅虎虾🦐🦐🦐虾肉弹牙而且虾头仲有少少虾膏但我觉得最正嘅系翠玉面,只用上翠玉瓜制成,冇煮到过熟仲有咬口酱汁有少少辣好惹味饮品方面叫咗rose tea latte 同hand drip coffee Latte 有玫瑰花瓣做点缀,有淡淡既玫瑰味道🌹妈咪话饮落舒服我就试左Columbia 咖啡豆☕️果味比较重,唔会太酸好易入口餐厅提供除咗普通面包外仲有生酮面包可以选择同埋都有纯素同Keto 既菜式可以照顾到需要嘅人好体贴,价钱系合理范围
最近见到深水埗开咗一间新嘅cafe
所以就同妈咪一齐去试吓
深水埗有好多唔同嘅Cafe但系呢间系用咗衣车做主题🧵
前身系一间系50年代开设嘅针车行🪡
所以钟意时装嘅我就梗系要过嚟食下野感受下啦💃🏻

睇完之后就梗系要试吓佢哋嘅嘢食啦

黑麦包夹住菠菜同是鲜菇仲有蕃茄🍄
蘑菇炒完香气十足配麦包一齐食好夹
仲配有沙律菜,好light

虎虾翠玉面有三只煎香左嘅虎虾🦐🦐🦐
虾肉弹牙而且虾头仲有少少虾膏
酱汁有少少辣好惹味

Latte 有玫瑰花瓣做点缀,有淡淡既玫瑰味道🌹
妈咪话饮落舒服

我就试左Columbia 咖啡豆☕️
果味比较重,唔会太酸
好易入口

餐厅提供除咗普通面包外仲有生酮面包可以选择
同埋都有纯素同Keto 既菜式
可以照顾到需要嘅人好体贴,价钱系合理范围