2018-03-30
元朗美食多一早出晒名,呢间鮨一心更是美食中嘅殿堂级超黑嘅装潢,令人觉得宁静,里面播放日本轻快情歌,好多回忆返晒黎,最感觉置身日本之中,由日本大师主理发版,将最新鲜嘅食材呈现于眼前,大师会留意你食野嘅速度而一件一件甘放于你眼前,估计距意思由距决定食寿司的先后顺序,真心细心,一对一的服务超正😍日本大师每上一件都会日文和中文讲一次名称,觉得好窝心😍第一件系鸡鱼,单睇已经觉得刀工熟练,而且好新鲜,厚薄适中,新鲜到透透地,上面系乌🐟子粉,味道好特别,完全无雪味,好甜,有嚼头第二件系池鱼,加左小小姜葱白芝麻一齐食,感觉好特别,好甜,口感一下丰富起来第三件系甜虾,好肥美,皮肤白滑带点粉,好甜,有点黏黏地口感。第四件系吞拿鱼,配有细细嘅洋葱丝和白芝麻,师父专登叮嘱不需要点任何野,就甘食,食新鲜甜口感💕果然特别洋葱味小小可以吊下味,好正。吞拿好滑,一点渣都无架😍第五件系青鱼,配搭应该系海带在上面,食落好清甜,好嫩滑👍无得输吖。第六件系三文鱼子军礷,出面好少见到咁大粒嘅三文鱼子,好饱满,一咬落去有爆浆嘅感觉,紫菜好脆,好正,好满足第七件系大肥厚元贝,皮肤滑lulu,好饱满,光滑光滑甘,师父都叮嘱不要点味,
第七件系大肥厚元贝,皮肤滑lulu,好饱满,光滑光滑甘,师父都叮嘱不要点味,直接甘食,因为新鲜无雪味,不需要其他味配搭,以免掩盖原本的清甜味,好弹牙,有小小芥末粉,和黑松露,好掂👍
第八件系石斑,都系第一次食,一小撮黑松露加呜鱼子粉好香,淡淡嘅青香,好有嚼头,原黎味道可以甘夹💕,..。
第九件系海胆寿司,好多好多劲多海胆,加小小新鲜芥末,小小呛鼻,好刺激,海胆新鲜清甜🉐️黎又浓郁,还有淡淡海水味,
第十件系拖啰,好鲜红,肥美,厚身,唔舍得食,因为太新鲜喇,出面都系雪味好重,呢间真系食新鲜野,大师处理得好好,而且服务态度也是超好超到位,最后还有甜品,栗子雪糕,奶味好重,就系去日本旅行食的当地一样的味道,还有原粒栗子碎,超级无敌好味下次去元朗呢间必定系我不二之选👍😍