餐厅: 大快活 (裕華國際大廈)
资讯:

2024-01-27 82 浏览
嚟到呢家餐厅,系咁谂住食碗叉烧濑粉,期待住𠮶种跟柔滑嘅濑粉嚟个亲密接触。慕名而来,都系因为听讲佢哋嘅濑粉有点独特,嚟过嘅朋友又成日赞好。头盘点咗碟麦皮,佢嘅稔滑,顺喉到一个唔得喇,完全冇谂过麦皮可以滑到喷出咁夸张 😍!然后最让我期待𠮶碗叉烧濑粉,食落嘅感觉,简直系厚润得来唔肥腻,个叉烧又真系油光发亮,吃落去啱啱好,唔会过肥,啲濑粉卜卜脆,超正!奶茶嘅话,𠮶阵时苦咗啲,但我觉得够哂香浓,对于钟意浓味嘅朋友系啱嘅。至于厚多士飞边,恩,都系好得过且过,加咗炼奶之后就算班,几好食嘅。总之,今次嘅食体验,真系份量足又满足,若唔系劲钟意,我点会咁老土嚟连串店食饭呢,但系呢度,真系有种怀旧嘅人情味,值得再嚟。 👌🐷🥢