2017-03-25
今次本小姐无中伏。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。 终于食到好东西 未行到都闻到好香 (・ิω・ิ) 讲紧嘅就系呢间Popcorn brother爆谷店其实系香港都算少有,通常食popcorn都系戏院买,价钱又贵。Popcorn brother 就唔同~价钱贴地口痕嘅有细包装当零食俾你试匀咁多口味之外,大胃唔够食又可以拣筒装1升/2升/ 5升。Popcorn brother 个logo都几得意,红白色条纹带有美国style。店主哥哥话原材料全部都系美国特登订返嘅,俾左几粒我试先问我要唔买包试下。几粒点够喉丫,即刻点头如捣蒜咁买一包黎食 (›´ω`‹ ) (›´ω`‹ ) 呢个系细包拣左三沟就每样试下, 分别有咸牛油、朱古力同焦糖。听讲朱古力味相当受欢迎,果然好正无介绍错,粒粒均匀。睇住佢炒爆谷,热辣辣又脆身,重点系好香,空气好似只有爆谷阵甜味焦糖唔会太甜,味道浓郁咬落去卜卜脆,小心食到停唔到口。我忍唔住几粒几粒咁放入口咸牛油味反而无朱古力同焦糖味咁特出,可能系因为成个口都系甜甜地。姐吃的不是粟米,是爆谷 ʅ(´◔౪◔)ʃ 成包倒落口都唔知几爽!下次想食爆谷,可以试下Popcorn Bro
Popcorn brother 就唔同~价钱贴地
下次想食爆谷,可以试下Popcorn Brother !星期六日有时会有限定口味架 (✪ω✪)