2018-11-22
今晚系女朋友既生日,决定带佢食佢恨左好耐既Omakase🥢一年前黎过楽寿司觉得食材好新鲜,寿司师傅好nice,所以决定再黎☺️一开始入到个餐厅有少少尴尬同拘谨,得我地一枱客,可能因为而家都开咗好多呢啲提供Omakase嘅餐厅加上系平日😅不过寿司师傅好识带动气氛又同我地倾下日本旅行嘅事迹🇯🇵Omakase menu 有3个选择,我地就叫咗两个Signature,一个人都要$1850 (真系好肉痛😖)呢个鳕鱼条小食劲香口食唔停,送酒一流🍶师傅会由淡味到浓味咁上菜😋初初见到呢个有鱼皮嘅秋刀鱼有少少怕会好腥,点知有惊喜㖞好好味👍🏻👍🏻呢个烟熏既视觉效果真系几靓好似Beauty and the Beast 个朵花🌹 不过个人嫌个烟味太浓盖过咗刺身本身既味道😕呢条Kinki 鱼系师傅帮我地upgrade🐠 条鱼个样有d残忍,但系食落真系好香口!呢个拖罗刺身真系冇得顶入口即溶,配埋盐 / Wasabi又另一番风味🤩🤩🤩可能我地都麻麻地沙甸鱼😥 呢个个味真系好浓好腥🤢最后当然有我地期待咗好耐既海胆杯!海胆超级鲜甜,如果饭可以再多少少又或者有紫菜配就最好啦☺️☺️☺️
鳕鱼条
呢个鳕鱼条小食劲香口食唔停,送酒一流🍶
师傅会由淡味到浓味咁上菜😋
秋刀鱼