2024-01-27 163 浏览
系呢间舖头我食到几款劲正嘅美食,先讲讲𠮶芒果青柠鲜茶,饮落去真系清新提神,芒果味足晒又唔会过甜。而家讲下个铁观音茶酱麻糬窝夫喇,啲窝夫烤得啱啱好,外皮微脆入面又腍,啲麻糬片又烟韧得嚟,食落去真系心甘情愿啖啖肉!食完嘅甜品,再嚟个盐酥鸡粒平衡下味蕾,啲鸡粒外脆内嫩,下酒下茶都正!法式焦糖炖蛋嘅滑润度真系一绝,焦糖表层脆口,入口炖蛋𠮶种丝滑,搅拌面吓配埋𠮶雪糕,正到弹指!再嚟个流沙朱古力波,每粒都流心得黎又唔会太甜腻,朱古力控嘅我真系食得心花怒放。最后啲杂果窝夫满满的水果配上冰凉豆腐雪糕,每啖都有惊喜,使唔使咁正呀!成个食体验正斯哩哗啦,啲食物同埋气氛都好有feel,摒拿到爆,一于啱晒约埋啲旧友黎撑下。下次经过屯门,记得一定要再黎转转,真系唔该错过嘅好味道!👍🍰🍴