2024-02-02
跟朋友冲入SOHO新开嘅餐厅,头盘就系面豉汤,暖笠笠嘅,顺滑嘅汤入口就觉得暖笠笠。炸莲藕片嘅脆度仲可以,炸得金黄色嘅莲藕片,咬落去脆卜卜,配枝豆蓉,鲜香又滑滑。Beef Tempura Gyoza就真系俾个掂嘅评价,牛肉馅口感扎实,佐上Tsune Mayo沙律酱,个味道劲正点,啲皮一啖咬落去超有满足感。Chicken skin Gyoza就真系好出彩,原来鸡皮可以咁脆口,唔会油腻,搭上自家调配嘅蒜香酱油,味道层次分明。而Minced Toro classic hand roll,依个真系劲抢镜,一手卷饱满嘅拖罗蓉,新鲜到喺口里化开,个饱满真系过瘾。Rainbow roll则可以话系视觉同味觉嘅双重享受,三文鱼、吞拿鱼同牛油果样样鲜美,唔爱怎样得㖞!今次嘅小试牛刀大成功,店内格局都舒服,坐低就可以几个钟唔觉得攰。下次见仲要试多几款卷呀,超期待!🍣🍲🌈