2024-09-27 2219 浏览
今日同阿妹上跳舞班,跳完经过阿闲泰呢间餐厅,就选择系呢度食完晚餐先返屋企。呢间个自家手打脆炸虾饼一试难忘🍤脆脆嘅口感配上美味嘅虾肉,阿妹食完都大赞 😋😋😋佢哋嘅炭烧牛肉配清芒果沙律都好正!🤤牛肉烧得热腾腾,配上清新嘅芒果,出奇地夹,食咗好醒胃,啱哂我嘅口味。 再黎就系一定要食嘅泰式生虾刺身🦐🦐🦐……..我都有啲惊嘅,点知佢嘅清甜爽口,酸酸咁,绝对系人间美味,我妹就唔太敢试,结果我自己食晒!😂😂😋最后,我妹叫咗椰汁芒果黑糯米饭,份量好足够,味道唔会过甜,糯米饭煮到唔会好难咬,阿妹食完仲想再叫多一碗!我同阿妹就一致认为,呢间餐厅水平好高,所以我哋一定会再黎食!下次我都会带埋屋企人一齐黎👍🏻😋🎊

• 泰式生虾刺身
  • 自家手打脆炸虾饼