2024-01-23 674 浏览
跟朋友光顾了这家餐厅,意外发掘了一件港式美食宝藏🍲!要说生菜鱼茸粥,简直是绵滑得不得了,生菜的爽脆加上那鱼茸,咬落有劲、鲜香得滴水,每一啖都让人回味无穷。再来的红烧乳鸽,外皮烤得啱啱好,脆口之余仲保持肉汁鲜甜,咁的处理真系几有水准👍。当然,最惹味嘅一定唔少得𠮶个炸馒头了,外皮啖啖香脆,一沾炼奶就化咗舌头,喺旧香港街头味道中细细品尝。系咪感觉有少少怀旧啊?鸡蛋马蹄糕同样出色,马蹄清甜咬落爽口,加上鸡蛋,完全系够哂味!牛肉球唔系太多花巧,纯粹肉香,有啲鲜美,跟住系酥皮蛋挞令我有少少唔舍,酥脆蛋香,虽然有一丝意外嘅气味,不过都唔减分味。而最后𠮶份马友鸡粒炒饭,卖相普通但味道正到爆,每粒饭粒都跳起舞来,唔单止干身,佢哋每一啖都夹带住满满的香味😋。总括来说,这次体验真系可以话系味觉上的一次小旅行,满满的本土风味和亲切服务,下次仲想再黎!