2024-01-21 101 浏览
好滋味,真系食到唔舍得讲嘢咁样。今次我就嚟到呢一间唔系咁规模大但系嚟紧做铺头嘅地方试饭,发现佢哋啲菜好正!先讲讲个前菜,有个焦糖𩽾𩾌鱼肝真系急啦啦嘅,口感滑溜得嚟有啲焦香,啖啖都觉得入口即溶。再试埋只熟成秋刀鱼,真系一条鱼演绎到九州嘅新鲜嘅境界,弹牙鱼肉突出咗个姜蓉带点辣味,食落去好夹! 讲真,最攞命嘅系只流心斑马濑尿虾!虾膏哩个,香熏熏地一爆出嚟,真系讲唔出嚟有几正。再揼一啖烤地鸡,外皮微焦,啖啖系原汁原味嘅鸡香,食落有种山里头嘅鲜味。最后嘅海鲜炖饭,锅香四溢,饭粒吸满晒海鲜嘅鲜味,每一口都系幸福嘅味道。总结嚟讲,呢间店嘅吃食质素真系高!而且哩啲菜用嘅食材新鲜,手工嘅熟程同调味都做得好,想试嘅朋友记得瞓觉前先book位啦,唔好等训起身先悔青肠都嚟唔切呀!🍽️🍤🐟