2018-09-04 188 浏览
渝味于国内很有名,自称排行第一,最近先知原来香港都有几间分店,梗系要去试下啦!去到已见爆满,餐厅座位宽阔,坐得舒服,睇睇Menu,选择蛮多的, 比较少见的有大刀牛肝、重庆耗儿鱼、五花肉溜等等. 未有得食之前, 已经嗅到隔离左右既麻辣香味, 真系好心急呀.马上围上餐厅预备好的围裙等食! 冰冻雪耳糖水点完餐, 员店即先送上冰冻雪耳糖水俾我地润一润喉. 可能个火锅超劲辣, 要食定糖水打定底, 减低麻辣对胃既刺激餐厅真系贴心锅底有几款选择, 全部都系$38/位, 几抵食! 一场黎到梗系要拣九宫格麻辣大红锅啦! 个锅一上枱大家都哗然! 红卜卜, 成个锅都充满左辣椒! 锅内分左九格, 但其实格格都一样咁辣, 但可以方便唔同食物分开放, 设计唔错! 个锅真系好香, 食落唔止食到麻同辣, 仲食到丰富既香料香味, 好有水准! 美国安格斯优质肥牛卖相好靓, 油脂分布平均, 条纹清晰可见. 肉质鲜嫩, 肉味浓郁, 打边炉必叫之选. 极品鹅肠朋友一致好评, 连平时唔食鹅肠既我, 都食左几条! 鹅肠洗得好干净, 口感超级爽口, 必试之选!晓宇嫩牛肉肉质可用滑、嫩、腍黎形容. 渌3分钟就得食.果只嫩滑口感, 真系

马上围上餐厅预备好的围裙等食!

冰冻雪耳糖水

点完餐, 员店即先送上冰冻雪耳糖水俾我地润一润喉.
可能个火锅超劲辣, 要食定糖水打定底, 减低麻辣对胃既刺激
餐厅真系贴心

九宫格麻辣大红锅

个锅一上枱大家都哗然! 红卜卜, 成个锅都充满左辣椒!

美国安格斯优质肥牛

卖相好靓, 油脂分布平均, 条纹清晰可见.
肉质鲜嫩, 肉味浓郁, 打边炉必叫之选.

极品鹅肠

朋友一致好评, 连平时唔食鹅肠既我, 都食左几条!
鹅肠洗得好干净, 口感超级爽口, 必试之选!

晓宇嫩牛肉

肉质可用滑、嫩、腍黎形容. 渌3分钟就得食.
果只嫩滑口感, 真系第一次食到, 肉味好突出, 入口麻辣柔软, 好食到不得了, 诚意推介!

鲜黄喉

黄喉系老公必叫之选.
建议渌两分钟就食得, 口感超级爽脆, 配上麻辣火锅简单系绝配!

*要捉紧时间, 渌太耐就会老晒好硬唔好食LU*

重庆耗儿鱼

从未见过, 所以叫左一碟试下.
耗儿鱼肉质嫩滑, 而且肥美.
虽然以麻辣油浸过, 但亦抢唔走鱼既鲜味

洛神花茶

食辣野最不可缺少既就系饮品.
如果唔想饮汽水太多气既话, 洛神花茶系一个唔错既选择.
味道酸酸甜甜, 清热解暑.

呢餐不论系食物, 服务都非常满意.
以后想食重庆火锅唔驶北上了喇......

九宫格麻辣大红锅