2019-02-18
情人节前夕,平时食黎食去都通常都系放题,今次食反餐好既!对自己个胃好d先🤭💓今次黎到中环既Sushi Sase,Dinner Menu有2种,$1380同$1680,而我话明食好d!就简左$1680。一坐低就会帮我挂起我件褛摆好袋,而且倒上热茶拎条热毛巾俾我地,呢到服务真系好好,坐低左就如皇帝般既享受😛之后就介绍Menu 2个餐有咩分别拉!仲会问下我地有咩唔食/敏感,好贴心❤️首先黎左三碟既前菜,主菜陆续有黎🤪黎个左口鱼上面配上萝卜蓉、葱同酸汁,左口鱼配葱好夹,加上酸汁成件事好醒胃,已经唤醒了!!北海道蟹肉好有海水味道而且好多汁,上面仲会有埋蟹膏添🥰铿鱼唔会有筋!加上小小Wasabi好正!鱿鱼头配𩽾𩾌鱼肝 入面有好多鱼卵不过小小腥味都冇,由于我对腥味好敏感,呢个鱿鱼值得推介一下!鱼肝加上wasabi入口即溶阿🤤拖罗好肥美,咬落去简直就好邪恶好满足!爆脂❤️飞龙腾 佢系虾肉加豆腐做成,好重既虾味配上春笋食有咬口!佢既汁好鲜,海带加上佢既汁,100分阿!仲有海胆飞鱼籽,好新鲜!一啲都唔会腥,底下加小小饭,从来未食过咁好食既海胆!黎到寿司推介拉,第一款鱿鱼,中间夹小小wasabi加埋青柠汁,有咬
黎到寿司推介拉,第一款鱿鱼,中间夹小小wasabi加埋青柠汁,有咬口好清新!第二火灸拖罗,微微焦味好香口,油脂感..好强!第三海鳗配玉子,玉子好似食紧海绵蛋糕、你,烧过既海鳗好香而且冇骨,好厚身咬到有口感!
最后黎到甜品,我简左柚子雪糕,有碎碎的柚子皮,有淡淡的柚子味,唔系死甜假柚子味,好清新好香,我觉得食完个雪糕觉得好似食左个柚咁😂😂
总括黎讲呢个服务呢个食物,我愿意继续反黎试佢新野❤️