2022-07-21 400 浏览
- Pause It 喺The Forest入少少靠左嘅位置,纯白色系cafe环境阔落、楼底高,坐得几舒服👍🏻 不过午餐时段都唔少上班族嚟食,就会偏嘈少少,如果想同朋友倾计可能要讲大声啲,想一个人静吓就晏少少先去食🤍🥑Chicken avocado risotto 牛油果慢煮鸡胸意大利饭 💰88 (avocado / guacamole / slow cooked chicken breast / lemon / butter / parmesan cheese / risotto)佢有一片片牛油果之余,每粒饭都有啲牛油果蓉同芝士包围住,好creamy😋 而且鸡胸几大片,虽然望落好似有啲干,食落又唔会~ 不过饭量真系几多,特别系呢啲creamy类型嘅容易腻,所以如果系女仔两个人share都应该足够😂🌶Sichuan style spaghetti alle vongole 麻辣蚬肉炒意大利粉 💰98 (clam / garlic / red onion / chilli / parsley / peppercorn oil / spaghetti)蚬肉有大约八粒,唔会有空壳😂 意粉系a
牛油果慢煮鸡胸意大利饭
🥑Chicken avocado risotto 牛油果慢煮鸡胸意大利饭 💰88 [4.5/5]
蚬肉炒意大利粉
🌶Sichuan style spaghetti alle vongole 麻辣蚬肉炒意大利粉 💰98 [3.5/5]
蚬肉有大约八粒,唔会有空壳😂 意粉系al dente嘅,都真系有少少麻嘅感觉,唔会得辣;同埋蒜味几重,唔错👍🏻 见到有啲人觉得佢份量少,我自己食又觉得饱肚🫠
(左) 接骨木花柠檬梳打;(右) 冻桂花焙茶拿铁
🍹Elder flower lemonade 接骨木花柠檬梳打 💰38 [4/5]
接骨木花原来有「万灵药」嘅称号,其中可以舒缓感冒同埋增强免疫力🌼 呢杯相信系柠檬梳打加接骨木花糖浆,味道就系甜甜哋嘅柠檬梳打,系清新之选🌱

☕️Osmanthus hojicha latte 冻桂花焙茶拿铁 💰44 [4.5/5]
朋友好钟意呢杯,佢话真系饮到啲桂花味,只系唔知点解会饮到啲沙 (焙茶粉?)🤔
另外佢哋嘅黑松露薯条同埋拉花咖啡都几出名,北角仲有分店(选择有啲唔同),大家可以去试吓😚
2022-07-15
(左) 接骨木花柠檬梳打;(右) 冻桂花焙茶拿铁