2024-12-08
今次嚟到荷里活广场2楼新开嘅WAKE UP 餐厅用咗啲芒草装饰围住增加私隐度,可以喺商场入边有个小空间静悄悄食个饭,坐得舒服今日我哋拣咗full sets,其实为返都唔贵,但好丰富!Dinner Set (for 1) $188🌹是日餐汤: 蘑菇忌廉汤又几有惊喜㖞~本身以为茶记出品,点知佢系鲜打蘑菇, 入口顺滑;唔会系好假嘅忌廉味,食到鲜甜嘅蘑菇粒。附送嘅餐包送到时暖笠笠,用黎点汤食就一流🌹烟三文鱼田园藜麦沙律份量多,卖相靓,超有心机!咁大碗都只系加$10,实在太抵!藜麦都几饱肚,加埋好香嘅三文鱼,营养十足🌹原条香草盐烧鲜鱼(需时20分钟)呢条烧鱼应该系新鲜鲈鱼,烧得外皮好香脆,又保存到肉汁,鱼身好厚肉,食落好绵滑,啖啖肉,啱晒钟意食鱼嘅我哋底下仲有唔少薯条,份量好足!🌸香煎羊架(3支骨)配牛肝菌汁黑松露烩饭 $198好少可食羊架仲会跟埋个饭,实在太抵食饭量充足,烩饭好Creamy,食到淡淡嘅黑松露味,如果饭粒可以实净分明啲就更正羊架配牛肝菌汁好夹,羊味都香,偏肥少少,如果钟意食脂香嘅朋友一定好啱食🌹柠檬水(热)跟餐热柠水唔洗加钱,可以消下滞🌸WAKE UP Coffee +$15 ☕️
餐厅用咗啲芒草装饰围住增加私隐度,
可以喺商场入边有个小空间静悄悄食个饭,坐得舒服 今日我哋拣咗full sets,
其实为返都唔贵,但好丰富!
Dinner Set (for 1) $188
🌹是日餐汤: 蘑菇忌廉汤 又几有惊喜㖞~本身以为茶记出品,点知佢系鲜打蘑菇, 入口顺滑;
🌹烟三文鱼田园藜麦沙律 份量多,卖相靓,超有心机!
咁大碗都只系加$10,实在太抵!
藜麦都几饱肚,加埋好香嘅三文鱼,营养十足
🌹原条香草盐烧鲜鱼(需时20分钟) 呢条烧鱼应该系新鲜鲈鱼,
烧得外皮好香脆,又保存到肉汁,
鱼身好厚肉,食落好绵滑,啖啖肉,啱晒钟意食鱼嘅我哋
底下仲有唔少薯条,份量好足!
🌸香煎羊架(3支骨)配牛肝菌汁黑松露烩饭 $198 好少可食羊架仲会跟埋个饭,实在太抵食
饭量充足,烩饭好Creamy,食到淡淡嘅黑松露味,
如果饭粒可以实净分明啲就更正
羊架配牛肝菌汁好夹,羊味都香,
偏肥少少,如果钟意食脂香嘅朋友一定好啱食 🌹柠檬水(热)
跟餐热柠水唔洗加钱,可以消下滞
🌸WAKE UP Coffee +$15 ☕️
用香浓嘅Double shot冲嘅Americano,好醒神
唔怪得知叫"Wake Up"啦!
淡奶自己落,可以因应返甜度口味落返适当份量
另外大推追加小食!优惠价钱真系好抵呀,
而且份量一啲都唔欺场,要留肚食就真!🤣
🌼追加-水牛鸡翼(4只) +$32 酱汁浓郁,有啲辣味,都好得意
鸡翼都算大只,炸过嘅外皮好脆,
呢个价钱非常推荐
🌼追加-金沙薯条 +$25 大推,上枱𠮶时个份量吓亲我哋😂
热辣辣劲香咸蛋味,每条薯条都沾满咸蛋油香,真正做到金沙
成盘食晒开始有啲咸,捞埋普通薯条一齐食,叹住杯啡,真系一流
真系饱到捧住个肚走呀!好抵食!