等级4
227
2018-10-22 4723 浏览
朋友请食饭, 一共十个人, 通知我地食铁板烧,去到个环境一流, 私隐度高,十个人围住一个炉一间房,岩岩好。对住呢个境,虽然未无无敌大海景,但都令人心邝神怡。先黎个前菜, 上面望落系豆腐既野,系芝麻味既豆腐, 而下面两款都好好食,但唔记得个名。再黎有两款刺身, 刺身表现麻麻地, 个鱼好实,唔鲜既 只虾又细只。。麻麻地呢个系第一味铁板烧既𩠌, 虾弹牙鲜美,师傅调味亦刚刚好。日式沙律, 感觉一般, 蕃茄太冻太实,有如未解冻般。菊花薰带子, 呢个好特别, 个铜色壸打开只系比你闻下,同埋话你知之前个带子放左入去薰, 食落带子好重菊花味,但仍食得出好鲜甜爽口, 仲好肥厚。烧贝, 无咩特别,而且比较老和牛薄烧, 好香,入面仲包左葱但食落好夹面豉汤, 好浓略咸呢个埋尾既炒饭就可以话系失败之作。。无味, 仲要连蛋香味都无。抹茶甜点, 还可以铁板食肆做铁板合格有余, 但其他仍有进步空间, 开左酒, 人均要千六,所以可以更好。
更多

217 浏览
0 留言

对住呢个境,虽然未无无敌大海景,但都令人心邝神怡。

131 浏览

106 浏览

85 浏览
0 留言

呢个系第一味铁板烧既𩠌, 虾弹牙鲜美,师傅调味亦刚刚好。

70 浏览
0 留言

日式沙律, 感觉一般, 蕃茄太冻太实,有如未解冻般。

56 浏览

46 浏览