10月5日, 97周月快乐~! 今晚要同呀比去奥海城睇戏, 时间紧迫, 所以就去咗戏院隔离间风月堂食晚饭~ ::: 扒春鸡拌带子set dinner ::: $118set dinner可选餐汤同小面包/沙律+ 主菜 + 甜品 + 餐饮~ 都真系相当丰富! 餐汤要了罗宋汤, 味浓菜多很不错!小面包唔太热但系好软熟~ 圆dumdum实在系好可爱!烧春鸡原只上, 伴以杂菜同埋彩椒丝~ 上面仲有1粒带子! 仲有饭或意粉选择~ 讲咗粒咁珍贵嘅带子先啦~ 果然系好鲜! 讲完! 烧鸡虽然原只上, 但系d皮肉都几嫩, 十分容易撕开~ 个烧汁味道都唔错, 捞意粉食走啱晒!甜品系自选雪糕配窝夫, 我地拣咗豆腐味… 系唔夹架!窝夫够香脆, 豆腐雪糕好香豆味, 2样分开食都好味, 不过一齐食就中和咗个甜味得番朕豆嘅涩涩味… 餐饮要了热奶茶, 茶同奶分开盛载, 用呢个英式茶杯真系倍感高雅~ 奶茶都几香,份量比例可以自己调教, GOOD~::: 和风带子炒饭 ::: $80都十分大碟~ 和风调味令个饭味道偏甜. 材料有带子粒, 萝卜丝, 紫菜丝同木鱼丝等. D带子呢就明显无set dinner粒带子咁鲜, 同埋

::: 扒春鸡拌带子set dinner ::: $118

::: 和风带子炒饭 ::: $80
都十分大碟~ 和风调味令个饭味道偏甜. 材料有带子粒, 萝卜丝, 紫菜丝同木鱼丝等. D带子呢就明显无set dinner粒带子咁鲜, 同埋因为切咗粒所以有d韧. 但用上珍珠米炒嘅饭就真系几好食, 烟韧有咬口, 同埋吸收咗d汁好甜~ 不过炒饭黎讲呢佢就做得比较湿, 唔够干身.

::: 咖啡芭菲 ::: $48
黎风月堂食饭唔叫番个大甜品真系对唔住自己! 我地呢个咖啡芭菲有两球咖啡味雪糕, 仲有粟米片同爆谷! 出奇地粟米片同咖啡雪糕都几夹~ 爆谷就太甜~ 但略嫌太多忌廉, 食晒真系会漏!

呢度装修以白色为主, 简洁中又带点和风味, 重点系平日夜晚去人少少, 好舒服! 而且好难得有餐厅系主菜同甜品都做得好~ 服务亦唔错~ 值得一吃!
小面包
罗宋汤